PAO ZBOG LAŽNOG PASOŠA, TURSKA GA TRAŽI ZBOG UBISTVA: Hapšenje na graničnom prelazu Dračenovac

M. SEKULOVIĆ

15. 09. 2024. u 17:09

SLUŽBENICI Sektora granične policije su na graničnom prelazu Dračenovac, na području Tožaja,  lišili slobode turskog državljanina koji se sumnjiči za krivično delo falsifikovanje isprava.

ПАО ЗБОГ ЛАЖНОГ ПАСОША, ТУРСКА ГА ТРАЖИ ЗБОГ УБИСТВА: Хапшење на граничном прелазу Драченовац

Foto Gov.me

- Na graničnom prelazu policijski službenici kontrolisali su E.Y. (43). Posredstvom NCB Interpol-a Podgorica utvrđeno je da lice poseduje tursku putnu ispravu i vozačku dozvolu, kao i ukrajinsku vozačku dozvolu, a koje mu nisu izdate od strane nadležnih organa tih zemalja. Osim toga, proverama je utvrđeno i da se ovo lice potražuje na nacionalnom nivou u Republici Turskoj zbog krivičnih dela namerno ubistvo, bekstvo traženog lica i protivljenje zakonu o poreskom postupku - saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Državljanin Turske je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje isprave i po tom osnovu je sproveden nadležnom državnom tužilaštvu u Rožajama na dalju nadležnost.

- Dok se preduzimaju druge mjere i radnje u pravcu dokazivanja da li je ovo lice izvršilo, osim toga, i druga krivična dela. U nastavku aktivnosti sledi komunikacija u pogledu operativne i međunarodne saradnje organa za sprovođenje zakona Republike Turske i Crne Gore - kažu iz policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ JE MORAO JOŠ JEDNOM DA SE OGLASI: Otkrio gde mu je najlepše i poslao jaku poruku (FOTO)