DRITANOV BRAT DA PLATI DUG: Dr DŽihan Abazović izgubio spor sa Hitnom pomoći

V.K.

17. 09. 2024. u 22:52

BRAT bivšeg premijera Crne Gore Dritana Abazovića dr Džihan Abazović izgubio je spor sa Zavodom za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore i dužan je da vrati državi Crnoj Gori dug od 38.508,50 evra, saopštio je politički pokret Alternativa Crna Gora.

ДРИТАНОВ БРАТ ДА ПЛАТИ ДУГ: Др Џихан Абазовић изгубио спор са Хитном помоћи

Alternativa CG

Oni navode, da je kao zaposleni JZU Dom zdravlja Ulcinj u septembru 2009. poslat na specijalizaciju u Beograd.

- Nakon uspešno završene specijalizacije bio je dužan da se vrati u matičnu ustanovu i ostane na radu naredne četiri godine. Međutim, nakon što se vratio, bio je na roditeljskom odsustvu godinu dana, a odmah nakon toga i na odsustvu zbog nege deteta u trajanju od dve godine, čime su se stekli svi uslovi da državi vrati novac koji je uložila u njegovo školovanje - navodi se u saopštenju Alternative. -Interesantno je da je Džihan uložio žalbu na prvostepenu presudu upravo u vreme kada je njegov brat Dritan bio premijer. Da li je ovo bio bratski savet i zajednički pokušaj da se ošteti državni budžet? Takođe, postavlja se pitanje ko je, kako i zašto omogućio Džihanu Abazoviću da dug vrati u ratama do 2028. godine, ako znamo da je pre dve godine otvorio višemilionsku kliniku u Beogradu?!

Dr Džihan Abazović je specijalista urgentne medicine, svetski poznat stručnjak u oblasti regenerativne medicine i primene matičnih ćelija za lečenje raznih bolesti. Bavi se primenom matičnih ćelija u ortopediji i neurologiji. Potpredsednik je Asocijacije za biologiju i regenerativnu medicinu, redovno posećuje kongrese na kojima je često i sam predavač.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NBA ZVEZDA I MERIDIAN FONDACIJA UDRUŽILI SNAGE: Licitirajte za dres Janisa Adetokumba i pomozite Ani Spajić! (VIDEO)