KNEŽEVIĆ: BIO SAM SPONZOR DPS 20 GODINA - Počelo suđenje u slučaju poznatom kao "Koverta"

S.Đ.

18. 09. 2024. u 16:46

U PODGORIČKOM Višem sudu danas je počelo suđenje u slučaju javnosti poznatom kao "Koverta", a pred sudom su se našli bankar koji je dugo bežao od zakona - Duško Knežević koji se tereti za pranje novca i bivši gradonačelnik Podgorice, Slavoljub Stijepović koji je, uoči parlamentarnih izbora 2016. od prvooptuženog navodno uzeo 100.000 evra za finansiranje kampanje.

КНЕЖЕВИЋ: БИО САМ СПОНЗОР ДПС 20 ГОДИНА - Почело суђење у случају познатом као Коверта

in4s

Iznoseći svoju odbranu Knežević je kazao da je 20 godina finansirao Demokratsku partiju socijalista.

- I ne samo ja, već još sto privrednika u Crnoj Gori, ali niko nema petlju da to kaže - rekao je Knežević. - Smatram da je ovo politički proces protiv mene. Optužnica je fabrikovana i izmišljena. Ona je proizvod moje tuče sa vlastima i režimom. Hteli su da me nameste u slučaju "državni udar" da budem svedok i da sam "prao" pare, kao da su došle iz Rusije. Ja sam to odbio.

On je dodao da ga je Milo Đukanović molio da novčano pomogne političku kampanju DPS-a u Zeti.

- Rekao sam da imam svojih 200.000 dolara. Dao sam ih šefu obezbeđenja Vlatku Rašoviću, da ih konvertuje u evre. Nakon dan-dva, javio mi se Migo Stijepović i rekao da niko u Zeti neće dolare. Pitao me da ih zamenim u evre. Tužiteljka kaže da sam oprao pare koje sam dao DPS-u. Pare se peru od kokaina i guraju se u legalne tokove. Ovde se ne radi o pranju para, već o reketu i iznudi poslovnog čoveka - naveo je Knežević.

Prema optužnici Knežević, nakon što su njegovi saradnici konvertovali 110.000 dolara u evre, Stijepoviću predao "samo" 47.500 evra. Osim Duška Kneževića i Slavoljuba Stijepovića, optuženi su i Kneževićevi saradnici i prijatelji Branislav Todorović, Živko Šljivančanin, Tamara Krdžić, Goran Grujović i Tomica Knežević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NE ŽELI DA BUDE KAO ĐOKOVIĆ, VEĆ... Nova teniska nada ima jasnu viziju