ZAKON O SLOBODI VEROISPOVESTI: Vladin tim za pregovore spreman za razgovore

Novosti Online / V.K.

19. 07. 2020. u 09:49

VLADIN tim za pregovore o Zakonu o slobodi veroispoviesti spreman je za nastavak razgovora radi pronalaska prihvatljivog rešenja u odnosu na otvorena pitanja, napisao je na Tviter nalogu premijer Duško Marković.

ЗАКОН О СЛОБОДИ ВЕРОИСПОВЕСТИ: Владин тим за преговоре спреман за разговоре

Tanjug

“Pozivam Mitropoliju crnogorsko-primorsku i druge eparhije Srpske pravoslavne crkve da već sutra, 20.07.2020. godine, nastavimo započete pregovore na ekspertskom nivou, naveo je Marković.

Međutim, režim u Podgorici nije odgovorio na poziv Srpske pravoslavne crkve da do Petrovdana (12.jula) dostavi precizan predlog izmena spornog Zakona o slobodi veroispovesti. U ovom gestu SPC je videla potvrdu da vlast u Crnoj Gori dojalog suštinski ne interesuje.

- Navodna ponuda Vlade “o odlaganju primene Zakona” nikada nam zvanično nije upućena i otuda je ona za nas, nepostojeća. Vlada je tako, ničim izazvana, prekinula dijalog kao jedini put za rešavanje otvorenih i složenih pitanja između Crkve i države, poručio je pre nekoliko dana mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

- Objavljujemo da ćemo nastojati da do 30.avgusta ne učestvujemo u polemikama i da ne odgovaramo na besprizorne napade i komentare koji imaju za cilj da uključe Crkvu u političku kampanju. Našu borbu za izmene neprihvatljivih odredaba Zakona o slobodi veroispovesti ćemo, kao i dosada, nastaviti da vodimo svim dozvoljenim i civilizacijskim sredstvima do konačne Hristove pobede.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (2)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!