STUDENTI IZ CG: Traže rešenje da se iz Srbije vrate kući

V.K.

22. 07. 2020. u 13:16

PREDSTAVNICI studenata Univerziteta u Beogradu pokrenuli su inicijativu prikupljanja potpisa kako bi pronašli rešenje da se vrate kući u Crnu Goru.

СТУДЕНТИ ИЗ ЦГ: Траже решење да се из Србије врате кући

Foto: D. Milovanović

Oni su, a prema njihovim navodima, uputili molbu Ambasadi Crne Gore u Beogradu, kako bi posredovali između njih i vladinog Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti u Podgorici.


Studenti ističu da su iz ambasade dobili odgovor da će njihovu molbu proslediti NKT. Oni ukazuju na nemogućnost povratka kući u toku letnjeg raspusta–ispitni rok završava se 20. jula, uz izdvojene slučajeve gde se ispiti održavaju i do samog kraja meseca (Pravni fakultet). Oni su predložili da za studente koji bi se vratili kućama iz Srbije ne važi karantin ili samoizolacija–uz negativan test na virus Kovid -19. Nezavisno od toga da li bi se prevoz organizovao ili bi studenti individualno došli do Crne Gore, morali bi imati indeks ili potvrdu o redovnom studiranju.

-Želimo da pokrenemo dijalog sa NKT-om u cilju preciziranja detalja pri potencijalnoj situaciji u kojoj bi se naša molba uvažila, poručuju studenti. -Ambasada je imala samo posredničku ulogu u kontaktu sa NKT-om, i to telo jedino ima nadležnost da se pozabavi ovakvim pitanjem, a ne ambasada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (3)

NA SAMO 2 SATA OD VAS: Evo zašto bi Tunis trebao da bude vaša sledeća destinacija za letovanje