NISU MOGLI NI DA PRIĐU CRKVI: Policija blokirala prilaz Ivanovim koritima, vernici onemogućeni da obeleže Preobraženje

V. K.

19. 08. 2020. u 11:35

Nezakoniti i necivilizovani odnos Uprave policije po pitanju služenja Svete liturgije u crkvi Preobraženja Gospodnjeg na Ivanovim koritima je ove godine, valjda na krilima opšte režimske represije prema Crkvi i vernicima, iskazane mesecima unazad, uzdignut na viši nivo.

НИСУ МОГЛИ НИ ДА ПРИЂУ ЦРКВИ: Полиција блокирала  прилаз Ивановим коритима, верници онемогућени да обележе Преображење

Foto Crkvena opština Cetinje

Ovoga puta cetinjski sveštenici i vernici nisu mogli ni da priđu Ivanovim koritima, a kamoli da uđu u Preobraženjsku crkvu da bi u njoj proslavili hramovni praznik kako dolikuje.

Saobraćaj je bio zaustavljen kilometrima daleko od crkve, saopštili su iz Crkvene opštine Cetinje.

- Poslednjih nekoliko godina će u letopis toga hrama biti upisane kao najtragičnije u njegovoj istoriji. Sveštenstvu i vernicima se, nakon vekova neometanog bogosluženja, upravo u naše vreme, zabranjuje da vrše bogosluženje. Ako se ovo radi sa hramom koji je u nespornoj crkvenoj svojini, možemo da zamislimo šta bi se i kako činilo da se sprovede bezakono oduzimanje hramova i manastira koje je planirano diskriminatornim Zakonom o slobodi veroispovesti.

U saopštenju ističu da „uporni i dosledni anticrkveni odnos Uprave policije i mnogih drugih poluga aktuelnog režima u potpunosti ogoljava stvarne ciljeve onih koji ovo čine Crkvi.“

- Nije njima cilj ni uređenje odnosa među Crkvom i državom, niti obezbeđivanje slobode veroispovesti ili uverenja. Svojim činjenjem oni žele da Crkvu svedu na partijski i ideološki servis režima. To nije uspelo ni jačima od njih, pa neće ni njima. Crkva se klanja samo i jedino Gospodu našem Isusu Hristu, Bogu našem, u čijim je rukama istina i pravda, poručili su iz Crkvene opštine Cetinje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (2)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!