HVALA NA TOPLOJ ZIMI: Nove humanitarne akcije Milanke Stijović iz Herceg Novog, prikupljeno je 46 kubika drva i namirnice za ugrožene

V. V.

14. 10. 2020. u 06:37

VREME i prilike su takve da je svaka humanitarna akcija dobrodošla, a već nekoliko godina u Herceg Novom ih istrajno organizuje Milanka Stijović.

ХВАЛА НА ТОПЛОЈ ЗИМИ: Нове хуманитарне акције Миланке Стијовић из Херцег Новог, прикупљено је 46 кубика дрва и намирнице за угрожене

Milanka Stijović i spremljen ogrev / Foto V. Vujnović

Aktuelna je sada podrška sugrađanima kojima treba obezbediti grejanje. U okviru akcije "Hvala na toploj zimi" prikupljeno je 46 metara kubnih drva, ali i veliki broj namirnica. Za pomoć ugroženima obratili su se predsednik Kluba penzionera Igalo Fuad Agić i predsednica hercegnovskog Kola srpskih sestara Dragica Spaić.

- Oni žele da učestvuju u akciji kupovine drva, ali i namirnica za najugroženije porodice. Čovek može da napravi novac, ali novac ne može da napravi čoveka - ističe Milanka, i dodaje da se najčešće dobro - dobrim i vrati. Tako deca iz porodica koje primaju pomoć žele da se na neki način oduže, pa učestvuju u projektu kao "mali kururi". Oni na biciklima raznose pomoć ili pomažu da se slože drva onim korisnicima kojima je to neophodno. Nemamo svoj automobil pa ponekad šaljemo hranu i robu u saradnji sa vozačima taksi službi, a oni često ne žele da naplate, već povezu to o svom trošku. Ponosna sam na ove ljude i ovaj grad, jer je pun humanih ljudi.

Ove godine, prikupljeno je i dosta školskog pribora, odeće i obuće za mališane ugroženih porodica.

- Trudimo se da svima izađemo u susret, svakodnevno kupujemo namirnice. Teško mi padne kad pođemo da nekoj porodici odnesemo hranu, kada vidimo staru i nemoćnu osobu ili decu. Ali, snagu mi daje ona iskra sreće u njihovim očima, iskreni zagrljaj i stidljivo "hvala" - priča Stijovićeva.

"RUKA RUCI"

MILANKIN tim je svakodnevno na delu. Sa zaposlenima u bolnici u Meljinama, premda su i oni suočeni sa brojnim problemima, u akciji "Ruka ruci", za ugrožene i nepokretne osobe prošle godine obezbeđivali su svakodnevno između 30 i 35 toplih obroka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (1)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!