NAJNOVIJA STUDIJA O IMUNITETU NAKON IZLEČENJA OD KORONE: Šta kažu austrijski stručnjaci - koliko smo zaštićeni i da li treba primiti vakcinu?

Tanjug

21. 06. 2021. u 09:37

STUDIJA Medicinskog univerziteta u Insbruku dokazuje da se nakon izlečenja od korona virusa stiče stabilan dugoročni imunitet.

НАЈНОВИЈА СТУДИЈА О ИМУНИТЕТУ НАКОН ИЗЛЕЧЕЊА ОД КОРОНЕ: Шта кажу аустријски стручњаци - колико смо заштићени и да ли треба примити вакцину?

Foto: Depositphotos

- Možemo biti veoma sigurni da stičemo imunitet. Možda lakše i sigurnije stičemo imunitet preko vakcine, jer se time izbegava opasnost od dugoročnih posledica - rekao je autor studije Florian Dajzenhamer agenciji APA.

On je istakao da oni koji su preležali koronu imaju imunitet.

- Virus razume samo jedan jezik, a to je ubijanje imunitetom - dodao je šef Odeljenja za neuroimunilogiju.

Dajzenhamer kaže da može savetovati izlečenima da, i pored toga, prime vakcinu.

- Vakcina je samo dodatni štih u ruci, kojim se dobija konačan mir. To je ultimativna zaštita. Nije mi poznat nijedan izveštaj u kojem je neko ko je izlečen i potom vakcinisan ponovo oboleo - rekao je austrijski stručnjak.

Prema njegovim rečima, izlečeni koji se dodatno vakcinišu imaju gotovo stopostotnu sigurnost da se više neće inficirati.

- Analize jasno pokazuju ogromnu reakciju imuniteta, kada izlečeni jednom, nakon šest do 12 meseci, prime vakcinu - objasnio je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

„NEPOBEDIVI” OSVAJAJU PANČIĆEV VRH: Invictus Challenge by Mozzart i ove godine na Kopaoniku