NIKADA ME NEĆE SPREČITI DA BRINEM O SRBIMA: Ministar Udovičić se sastao sa studentima Univerziteta u Prištini

Novosti online

02. 07. 2021. u 15:12

NAKON što su prištinske institucije zabranile ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću da uđe na Kosovo i Metohiju, najbolji sudenti Univerziteta u Prištini doputovali u Beograd gde su im uručene stipendije.

НИКАДА МЕ НЕЋЕ СПРЕЧИТИ ДА БРИНЕМ О СРБИМА: Министар Удовичић се састао са студентима Универзитета у Приштини

Foto: Tanjug/Strahinja Jovanović

Ministar Udovičić dodelio je danas najboljim studentima Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici 35 ugovora o stipendiranju Fonda za mlade talente Republike Srbije.

Foto: Tanjug/Strahinja Jovanović

Činu dodele stipendija najuspešnijim akademcima prisustvovali su direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije dr Petar Petković i prorektor Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici prof. dr Jovan Bazić.

Foto: Tanjug/Strahinja Jovanović

Najbolji studenti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici došli su u Beograd, jer ministru Udovičiću nije bio dozvoljen ulazak na teritoriju naše južne pokrajine, usled čega je bio sprečen da im ugovore o stipendiranju uruči u Kosovskoj Mitrovici u toku Akademske nedelje, koja je organizovana u svim univeritetskim centrima Republike Srbije od 20-26. juna.

Foto: Tanjug/Strahinja Jovanović

- Možda oni mogu, s vremena na vreme da me spreče da se slobodno krećem svojom zemljom, ali nikada neće sprečiti ni mene, ni bilo koga u državi Srbiji, da brine o svom narodu u našoj južnoj pokrajini. Zato smo danas ovde, jer ne dopuštamo ni po koju cenu da vi najbolji i najuspešniji ostanete uskraćeni za zaslužene stipendije koje će vam olakšati dalje školovanje i usavršavanje, od koga će, na kraju naša Srbija imati najviše koristi. Godinu dana posle proslave jubilarne 50. godišnjice postojanja Univerziteta u Prištini sa ponosom svedočimo da su trud i posvećenost koje ste uložili u svoje usavršavanje rezultirali uspehom vrednom divljenja. Vaša nesalomiva ambicija i nastojanje da u vremenima izazova date svoj maksimum i težite najboljoj verziji sebe, dokazuju da samo oni koji iskreno i bezrezervno veruju u sebe prave razliku. Odatle potiče i naše uverenje da upravo vi imate i snagu i otivaciju da nastavite putem uspeha i budete predvodnici svoje generacije. Čestitam vam na izuzetnim postignućima, uveren da će vam ove stipendije biti samo dodatni impuls da ostvarujete svoje ciljeve i snove. Ministarstvo omladine i sporta nastaviće da vas prati i veruje u vaš potencijal - istakao je u svom obraćanju studentima ministar Udovičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

VEČERAS DOLAZI MLAD MESEC U RAKU: Donosi veliku energiju, a evo šta to znači za svaki horoskopski znak