VEĆ SMO U ČETVRTOM TALASU KORONE: Najnovija prognoza prof. Kočovića - Taman kada smo očekivali da uđemo u zelenu zonu

Novosti onlajn

06. 07. 2021. u 20:58

PETAR Kočović, profesor informacionih tehnologija je naglasio da se već nalazimo u četvrtom talasu koronavirusa.

ВЕЋ СМО У ЧЕТВРТОМ ТАЛАСУ КОРОНЕ: Најновија прогноза проф. Кочовића - Таман када смо очекивали да уђемо у зелену зону

Foto: Depositphotos/Printscreen

- Već peti dan smo u četvrtom talasu, jer se posmatra parametar na 100.000 stanovnika, a prethodnih 14 dana suma i taj broj raste iz dana u dan. Broj zaražanih raste lagano, ali lagano će kasnije i da pada kada ode na neke veće brojke - objasnio je prof. Kočović.

On je naglasio da se prema Indeksu Evropskog centra za kontrolu Srbija nalazi na dnu žute zone, od ukupno tri zone.

Foto printskrin facebook petar kocovic

- Taman smo očekivali da uđemo u zelenu, da se malo opustimo, ali poslednja tri-četiri dana raste broj zaraženih. Do subote imamo šansu da, ako bude manji broj zaraženih, da se vratimo u područje pada, što je bio slučaj u nekim drugim zemljama, ali je malo verovatno. Ipak, sve je moguće - kaže Kočović i dodaje da za vikend treba broj zaraženih da bude ispod 50, odnosno ispod 30 u nedelju.

(Srbija Danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

„NEPOBEDIVI” OSVAJAJU PANČIĆEV VRH: Invictus Challenge by Mozzart i ove godine na Kopaoniku