DRŽAVNA MEĐA U NOVOM RUHU: Objavljen projekat za izgradnju graničnog prelaza Bezdan između Srbije i Hrvatske

J. L.

12. 07. 2021. u 16:48

U TOKU je javna prezentacija projekta za izgradnju graničnog prelaza Bezdan između Srbije i Hrvatske.

ДРЖАВНА МЕЂА У НОВОМ РУХУ: Објављен пројекат за изградњу граничног прелаза Бездан између Србије и Хрватске

Foto: Šengen viza info

Kako je navedeno u projektu koji je objavljen na zvaničnom sajtu Grada Sombora, novo rešenje graničnog prelaza Bezdan biće tangencijalnog tipa, sa operativnim carinskim bazama, odnosno terminalima putničkog i teretnog saobraćaja. Imaće veći broj saobraćajnih traka, sa optimalnim brojem parking mesta i pešačkih komunikacija, zelenim površinama a biće i uređen i slobodni prostor.

Planirano je da prelaz ima jednu traku za teretna vozila na ulazu u zemlju, dve na izlazu i 2+2 za putnička vozila i autobuse na ulazu i izlazu iz Srbije. U okviru kompleksa graničnog prelaza predviđen je poseban natkriven i ograđen prostor za detaljan pregled vozila, sa tri parking mesta. U ovoj zoni predviđen je i potreban broj javnih toaleta za potrebe putnika, a na prostoru putničkog terminala predviđene su i objekti infrastrukture odgovarajućeg kapaciteta za potrebe graničnog prelaza.

Robno-carinski terminal planiran je kao ograđeni prostor sa posebnim režimom ulaska i kontrole kretanja kamionskog saobraćaja.

Obzirom da preko graničnog prelaza Bezdan prolazi koridor međunarodne biciklističke staze, ciklo koridor 6, u samoj zoni prelaza biće postavljena horizontalna i vertikalna signalizacija za ovaj vid saobraćaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

VEČERAS DOLAZI MLAD MESEC U RAKU: Donosi veliku energiju, a evo šta to znači za svaki horoskopski znak