CRVENI METEO ALARM UPALJEN U SRBIJI: Danas i do 40 stepeni - uveče stižu pljuskovi i grmljavina

Tanjug

14. 07. 2021. u 09:42

U VEĆEM delu Srbije danas će biti sunčano i veoma toplo, sa temperaturama koje će negde dostići i 40 stepeni.

ЦРВЕНИ МЕТЕО АЛАРМ УПАЉЕН У СРБИЈИ: Данас и до 40 степени - увече стижу пљускови и грмљавина

Foto: Depositphotos

Na severu i zapadu Srbije, uz lokalni razvoj oblačnosti, pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, koji će biti verovatniji posle podne, uveče i u toku noći.

Foto: Printscreen/RHMZ

U košavskom području duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, a u ostalim krajevima slab do umeren, jugozapadni. Krajem dana i u toku noći vetar u skretanju na severozapadni i u slabljenju. Najniža temperatura od 16 do 24 C, u košavskom području do 28 C, a najviša od 35 do 40 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Foto: Printscreen/RHMZ

U Beogradu veći deo dana sunčano i veoma toplo. Krajem dana uz lokalni razvoj oblačnosti u pojedinim delovima grada moguć je pljusak sa grmljavinom. Vetar umeren do jak, jugoistočni, krajem dana u slabljenju i skretanju na severozapadni. Najniža temperatura 26 C, a najviša 38 C.

Inače, u većem delu Srbije danas je na snazi crveni meteo alarm.

Foto: Printscreen/RHMZ

Indeks UV zračenja u većem delu Srbije je u kategoroji veoma opasna pojava i označena brojevima 8 i 9, osim u Sremskoj Mitrovici, Loznici, Somboru i na Paliću gde je šest i sedam. Na Kopaoniku i u Prištini UV indeks zračenja je ekstremno visok i označen je brojem 11.

Foto: Printscreen/RHMZ

Prema prognozi RHMZ, najtopliji grado u Srbiji biće Niš sa 40 stepeni.

Vremenska prognoza za narednih sedam dana

Promenljivo oblačno i nestabilno sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine.

Od petka se lokalno očekuje veća količina padavina i grad. Vrednosti maksimalne temperature u padu, u većini mesta od 27 do 31 stepen.

Vremenska prognoza za narednu nedelju

U prvoj polovini sledeće sedmice u Srbiji će i dalje pod uticajem visinskog ciklona biti promenljivo oblačno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, ponegde i uz nepogode. Maksimalne temperature biće uglavnom ispod 30°C.

Prema kraju druge polovine sledeće sedmice usledila bi postepena stabilizacija vremena, još poonegde sa poslepodnevnim lokalnim pljuskovima a grmljavinom. Ipak, uz sunčano vreme u većini predela, maksimalna temperatura bila bi u porastu, ali bi ona bila uglavnom oko prosečnih vrednosti za sredinu leta i bile bi oko 30-32°C. Dakle, bar do oko 25. jula u Srbiji se ne bi očekivale nove velike vrućine sa temperaturama preko 35°C.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

BRITANCI NE MOGU DA VERUJU: Novak Đoković se oglasio u ponoć, ovo je poručio sinoćnjem protivniku