NOVI SAD SE OPROSTIO OD FOTOREPORTERA JAROSLAVA PAPA: Nikad u prvom redu, a uvek na pravom mestu (FOTO)

Z. GRUMIĆ

18. 08. 2021. u 18:23

OD JAROSLAVA Papa (64), jednog od najvećih i najomiljenijih fotoreportera ne samo u našoj zemlji, čije su neponovljive fotografije prirode obišle svet i utisnule neizbrisiv pečat profesiji koju je neizmerno voleo, oprostili su se danas članovi porodice, rodbina, mnogobrojne kolege, prijatelji i poštovaoci.

НОВИ САД СЕ ОПРОСТИО ОД ФОТОРЕПОРТЕРА ЈАРОСЛАВА ПАПА: Никад у првом реду, а увек на правом месту (ФОТО)

Foto: Pres služba Grada

Na komemoraciji, održanoj u Kulturnom centru Novog Sada u prisustvu sina Andreja i supruge Ksenije, gradonačelnik Miloš Vučević podsetio je na punu deceniju svog poznanstva i saradnje sa Jaroslavom tim, kako je rekao, skromnim i nadasve vrednim profesionalcem, koji je stalno bio nekako po strani ali uvek na pravom mestu i u pravom trenutku.     

Foto: Pres služba Grada

- Jaroslav  nikad nije bio u prvom redu, ali uvek je bio na pravom mestu. Uvek je imao pravu fotografiju u pravom momentu. To mogu samo veliki umetnici i veliki znalci. Njegove fotografije su neprolazne, one imaju i miris i ukus – rekao je Vučević naglasivši da je Pap ovekovečio jedan značajan period grada ali i njegove lične političke karijere.

U ime Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji je Pap bio član od početka svoje profesionalne karijere, saučešće porodici i reči oproštaja uputio je generalni sekretar UNS Nino Brajović istakavši da je Jaroslav nemerljiva vrednost esnafske organizacije kojoj je pripadao.

Foto: Pres služba Grada

- Kao zaljubljenik u svoj posao, slikao je danonoćno. Bio je neponovljiv i kao fotograf ali i kao čovek. Iza sebe je ostavio jedinstven opus fotografija veličanstvene prirode svoje Vojvodine, ali i potresnih događaja koji su obeležili kraj dvadesetog veka kao što su prevrat u Rumuniji, ratni sukobi i Istočnoj Slavoniji, Baranji i Zapadnom Sremu i NATO agresija na Saveznu republiku Jugoslaviju.

Brajović je dodao da je Pap priredio 60 izložbi svojih fotografija i uvek nastojao da mlade kolege stimuliše i poduči profesiji.

O dugogodišnjoj saradnji sa Papom, njegovoj plemenitoj ličnosti i vrednim delima, govorili su i glavna i odgovorna urednica „Dnevnika“ Nada Vujović, glavni i odgovorni urednik Radio-televizije Vojvodine Nenad Ćaćić i novinar Đorđe Vukmirović, jedan od urednika nedavno objavljene Papove Monografije „Vojvodina, četiri godišnja doba“.

Foto: Pres služba Grada

Komemoraciju Papu organizovala je Foatoasocijacija Vojvodine u saradnji sa RTV i UNS.

- Ostali smo bez velikog fotoreportera i još većeg čoveka – rekao je fotoreporter Darko Dozet, Jaroslavljev dugogodišnji kolega i bliski prijatelj.

Foto: Arhiva "Novosti"

Fotoreporter Jaroslav Pap, koji je iznenada preminuo u ponedeljak u lovištu „Kazuk“ u Specijalnom rezervatu prirode „Gornje podunavlje“, sahranjen je na Gradskom groblju u Novom Sadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!