STIŽU NAM PLJUSKOVI I ZAHLAĐENJE! Evo kakav će biti početak septembra - vremenska prognoza donosi veliku promenu

Novosti online

23. 08. 2021. u 19:06

POSLE današnjeg svojevrsnog pika mini-tropskog talasa, tokom kojeg će temperature negde preći i 35 stepeni, stiže nam zahlađenje, ali pravo.

СТИЖУ НАМ ПЉУСКОВИ И ЗАХЛАЂЕЊЕ! Ево какав ће бити почетак септембра - временска прогноза доноси велику промену

Foto: Depositphotos

Već od utorka u većem delu Srbije, a od srede i u celoj zemlji, čak ni maksimalne temperature neće prelaziti 23-24 stepena, a u mnogim mestima biće i manje. Dakle, ovo će biti najhladniji deo leta još od prvih dana juna (meteorološki leto traje od 1. juna do 31. avgusta) kada su temperature bile oko 20. podeoka u Beogradu.

- Hladan front bi već u ponedeljak po podne trebalo da zahvati severozapadne i zapadne predele regiona donoseći destablizaciju atmosfere uz grmljavinske pljuskove, a ponegde može biti i ređe pojava vremenskih nepogoda. Do večeri taj hladan front bi trebao zahvatiti zapadnu, severozapadnu Srbiju i Vojvodinu. Od utorka do petka nad regionom pretežno oblačno i osetno svežije uz povremenu kišu i pljuskove. Maksimumi će biti ispod i znatno ispod proseka i sredinom nedelje bi se na uglavnom kretali od +13 do +18 stepeni Celzijusa, ponegde do oko +23 - obelodanio je Marko Čubrilo, meteorolog i profesor geografije iz Novog Sada.

Narednog vikenda bi mogla uslediti postepena stabilizacija vremena, ali bi pljuskovi i dalje bili mogući, dok bi se maksimumi kretali od +19 do +26 stepeni Celzijusa, što je i dalje malo ispod proseka.

- Sam početak narednog meseca bi trebao doneti prolaznu stabilizaciju i manje otopljenje, dok se već oko 4. septembra daje mogućnost za novo pogoršanje i osveženje. Količina kiša biće neujednačena obzirom da se najveći deo padavina očekuje u obliku pljuskova - istakao je Čubrilo.

Kako je dodao, "sve je izvesnije da od utorka sledi konkretnije pogoršanje sa kojim se dugo, vrelo, leto završava".

- Sigurno će još biti toplih dana u kojima će maksimumi ići preko +30 stepeni Celzijusa, ali su dani sa maksimumima oko +40 stepeni Celzijusa gotovo sigurno iza nas - zaključio je profesor Čubrilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (1)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!