BEZ KRSTA NEMA NAM VASKRSENJA I POBEDE: Patrijarh Porfirije sa oduševljenjem dočekan u Istočnom Sarajevu (FOTO)

E. V. N.

18. 10. 2021. u 08:30

VERA bez dela je mrtva! Treba čitati Jevanđelje i učiniti ga svojim životom, jer tako idemo putem sigurnosti, poručio je tokom posete Sarajevu i Istočnom Sarajevu Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije.

БЕЗ КРСТА НЕМА НАМ  ВАСКРСЕЊА И ПОБЕДЕ: Патријарх Порфирије са одушевљењем дочекан у Источном Сарајеву (ФОТО)

Patrijarha Porfirija u Istočnom Sarajevu dočekao veliki broj vernika, Foto Novosti

Istočno Sarajevo patrijarhu je spremilo nezaboravan doček. Reka ljudi slila se na Trg Srbija u Istočnom Novom Sarajevu na mesto gde će biti izgrađen budući saborni hram.

Foto: ATA

 

Sreća i radost osećale su se na svakom koraku. Verujući narod pomno je upijao svaku reč patrijarhove besede.

- Želim da izrazim zahvalnost zbog vaše ljubavi, vaše vere i ljubavi prema Gospodu. Ljubav Božija je spona sa svim ljudima i narodima sveta. Nama je data vera pravoslavna i pozvani smo da budemo narod Božiji. Ako ne poznajemo sami sebe i svoje bližnje, onda nije moguće prepoznati tuđu vrednost - istakao je patrijarh srpski Porfirije.

Patrijarha Porfirija u Istočnom Sarajevu dočekao veliki broj vernika, Foto Novosti

On je pozvao narod da čuva veru, jer je ona preduslov svakog načina našeg postojanja i uvod u ljubav, put ka Bogu, sebi i drugome. Blagoslovio je sve okupljene, porukom da bez krsta nema vaskrsenja i pobede.

Patrijarh Porfirije je drugi srpski patrijarh koji posećuje ovaj grad koji je, 2013. godine, posetio blaženopočivši patrijarh Irinej. Stanovnici Istočnog Sarajeva ističu da im poseta oba srpska patrijarha greje dušu i učvršćuje ih u uverenju da ostanu verni Bogu, svojoj crkvi i pravoslavnoj veri.

V.N.

 

Patrijarh je prethodno u Sabornoj crkvi Rođenja Presvete Bogorodice služio Svetu arhijerejsku liturgiju.

Foto Novosti

 

SA Dodikom na Jahorini

Srpski član predsedništva BiH Milorad Dodik na Jahorini je dočekao patrijarha Porfirija u društvu rukovodstva Olimpijskog centra. Patrijarhu su u pratnji bili mitropolit dabrobosanski Hrizostom, crnogorsko-primorski Joanikije, kao i episkop bihaćko-petrovački i rmanjski Sergije, koji su posetili crkvu u izgradnji na platou Poljice.

Foto SRNA

 

Šetnja Baščaršijom

Patrijarh Porfirije juče se u poslepodnevnim satima prošetao centrom Sarajeva. U šetnji od Saborne do Stare crkve na Baščaršiji pridružili su mu se mitropolit Hrizostom, episkopi, sveštenici i brojni narod, ali i veliki broj policijskih službenika.

 

Tokom šetnje patrijarh je zastao i napio se vode sa česme kod Begove džamije, a nije propustio ni da proćaska sa trgovcima, fotografiše se sa decom...

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (1)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!