DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA ZA OVU NEDELJU: Meteorolog najavio prolećne temperature do 23 stepena, pa sledi preokret

Novosti online

18. 10. 2021. u 11:24

PREMA rečima meteorologa Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije Nedeljka Todorovića, nagle promene temperature i vremenskih uslova kojima svedočimo ove jeseni karakteristične su za naše podneblje.

ДЕТАЉНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА ОВУ НЕДЕЉУ: Метеоролог најавио пролећне температуре до 23 степена, па следи преокрет

Foto: Printscreen

- Stalne promene toplo-hladno i kiša-suvo su karakteristične za našu klimu. Nema tu ničeg neobičnog, a to pokazuju podaci dostupni unazad 130 godina. Merni podaci su jedini merodavni, a ne naš lični utisak - kazao je Todorović u jednoj emisiji na televiziji K1.

- Topliji jesenji dani sa temperaturama od 22 ili 23 stepena očekuju nas do petka - kaže Todorović.

Kako je rekao, najtopliji dan biće u sredu, a od vikenda sledi pad temperature.

- U subotu će temperature dostizati 14 ili 15 stepeni, dok će u nedelju i ponedeljak one pasti na oko deset stepeni. To je uobičajena temperatura za sredinu jeseni - rekao je Todorović.

On je naglasio da ne možemo govoriti o tome da je porast temperature na zemlji uslovljen uticajem čoveka.

- Porast temperature prouzrokovan je energijom sunca, i povećana koncentracija ugljen-dioksida je posledica porasta temperature, a ne njen uzrok. Energija koju proizvodi čovek je zanemarljiva u odnosu na energiju sunca i čovek može tek neznatno da utiče na klimu - kazao je Todorović.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!