VAŽNA NOVINA U VEZI SA KOVID PROPUSNICAMA: Priznavaće se rezultat testa na antitela, ali uz jedan uslov

Novosti online

21. 10. 2021. u 14:54

PREDSEDNICA Vlace Republike Srbije Ana Brnabić održala je danas sastanak sa nadležnim službama u vezi sa uvođenjem kovid propusnica.

ВАЖНА НОВИНА У ВЕЗИ СА КОВИД ПРОПУСНИЦАМА: Признаваће се резултат теста на антитела, али уз један услов

Foto IN4S.NET

Odlučeno je da kažnjavanje pravnih i fizičkih lica počne od ponedeljka, 25. septembra. U subotu i nedelju će sve inspekcije biti na terenu, kako bi, zajedno sa ugostiteljima, proverili u praksi kako funkcioniše sistem.

Ova odluka je doneta iz razloga pružanja dodatnog vremena ugostiteljima, kako bi pronašli što bolji i efikasniji sistem organizacije i kontrole kovid sertifikata.

Priznavaće se rezultat testa na antitela ukoliko je urađen u državnoj laboratoriji i koji dokazuje dovoljno visok stepen zaštite u slučaju preležanog kovida.

Test ne sme biti stariji od tri meseca.

Kovid propusnica biće validna i u slučaju posedovanja na Digitalnom zelenom sertifikatu.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - Srpska fabrika vakcina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Otkrijte RAJ na plažama Marsa Matruh: Egipatska oaza na obali Sredozemnog mora!