EVO DA LI ĆE BITI SNEGA: Detaljna vremenska prognoza za narednih 10 dana - uskoro stiže zahlađenje

Novosti online

10. 11. 2021. u 16:44

NAJNOVIJA vremenska prognoza meteorologa Đorđa Đurića, koju je objavio na svom fejsbuk nalogu, ne predviđa nam snežne padavine u nižim predelima naše zemlje u narednih desetak dana.

ЕВО ДА ЛИ ЋЕ БИТИ СНЕГА: Детаљна временска прогноза за наредних 10 дана - ускоро стиже захлађење

Foto: P. Milošević/M. Anđela/Profimedia/Ilustracija

- I narednih desetak dana bez snega u nižim predelima Srbije. Do kraja ove sedmice suvo, temperatura od 10 do 15°C, a početkom sledeće sedmice zahlađenje za oko 5 stepeni, uz slabu kišu u nižim i sneg u planinskim predelima, dok će na severu biti suvo. Početkom sledeće sedmice duvaće košava jakog intenziteta, povremeno sa olujnim udarima - napisao je meteorolog Đorđe Đurić na fejsbuku.

Sa njim se slaže i meteorolog Marko Čubrilo, čija vremenska prognoza nam za vikend predviđa slabije zahlađenje.

- Danas i sutra do uveče u košavskom području jak jugoistočni vetar, koji će zatim prestati. U petak i za dane vikenda noći i jutra hladni uz pojavu magle i minimume od -2 do +5 stepeni Celzijusa, dok će se dnevni maksimumi kretati od +7 do +14 stepeni Celzijusa, osim u predelima gde se magla duže zadrži. Krajem vikenda i u ponedeljak nad jugom i jugozapadom regiona uz više oblaka ponegde prolazna kiša, dok bi nad ostalim predelima usledilo umereno zahlađenje, ali se padavine ne očekuju - kaže Čubrilo.

On kaže da će u ponedeljak maksimalne temperature biti od 5 do 12 stepšeni, a zatim će doći do manjeg pada sredinom nedelje, kada će biti od 3 do 9 stepeni, što su kako ističe prosečne vrednosti za sredinu novembra.

- Zahlađenje će biti praćeno i pojačanim vetrom, u košavskom području će ponovo biti jake i vrlo jake, hladne, košave, dok će duž Jadrana biti jake bure i istočnog vetra. U drugom delu naredne nedelje vetar će oslabiti, te se računa na suvo i tiho vreme. Noćni minimumi od -5 do +2 stepena Celzijusa i pojava mraza će biti sve češća, dok će se dnenvi maksimumi kretati od +5 do +9,a u mestima gde se magle duže zadržai samo oko +1 stepen Celzijusa. Snega neće biti - dodaje Čubrilo.

Ovakvo vreme bi se trebalo zadržati barem do oko 23.11.

BONUS VIDEO: GDE JE SRPSKO BLAGO - Kakva je sudbina hiljada rukopisa, relikvija, ikona, umetničkih dela...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NA SAMO 2 SATA OD VAS: Evo zašto bi Tunis trebao da bude vaša sledeća destinacija za letovanje