RADOJIČIĆ ČESTITAO DAN PRIMIRJA: Nikada nećemo zaboraviti naše oslobodioce, Srbija ostaje na putu slobodarskih ideala

Novosti online

11. 11. 2021. u 09:52

GRADONAČELNIK Beograda prof. dr Zoran Radojičić čestitao je građanima 11. novembar Dan primirja i naglasio važnost sećanja na pale borce u Prvom svetskom ratu.

РАДОЈИЧИЋ ЧЕСТИТАО ДАН ПРИМИРЈА: Никада нећемо заборавити наше ослободиоце, Србија остаје на путу слободарских идеала

Foto Tanjug

- Srbija je zemlja koja je najduže učestvovala u ovom ratu i u odnosu na broj stanovnika podnela je najveće žrtve. To nikada ne smemo zaboraviti. Ovo je i dan kada su sile Antante potpisale primirje sa Nemačkom i time okončale rat. Veliki rat bio je sukob koji građani Srbije moraju pamtiti i neprestano podsećati na njega. Ovo je važan datum za sve nas, koji se slavi u celoj Evropi, ali i širom sveta – istakao je gradonačelnik.

Radojičić je dodao da nama, potomcima palih rodoljuba koji su žrtvovali svoje živote u neravnopravnoj borbi protiv nemerljivo jače sile i doživeli nezamislivu patnju, ostaje da svake godine na ovaj dan kažemo veliko hvala i pokažemo da Srbija nikada neće zaboraviti svoje oslobodioce.

– Građani Srbije sigurno nikada neće zaboraviti i naše saveznike koji su nam pomogli u ovoj globalnoj borbi za slobodu. Ključno za budućnost generacija koje dolaze je da poštuju sećanje na pale žrtve, kako se ovakvi sukobi više nikada ne bi dogodili – zaključio je gradonačelnik Radojičić.

BONUS VIDEO: ODAVDE SE SVE VIDI: "Novosti" u Operativnom centru Policijske uprave grada Beograda

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!