SVAKI fakultet će sam odlučivati da li će, i na koji način, da proširi postojeće pogodnosti za studentkinje koje su u drugom stanju ili su se već ostvarile u ulozi roditelja.

Komentari (3)

dixi

29.12.2021. 10:31

Sve je to lepo i krasno, ali je pitanje da li je moguće. U tekstu se kaže: "da studentkinje koje su zbog trudnoće, porođaja i nege deteta sprečene da prate nastavu, izvršavaju predispitne obaveze...." njima fakulteti treba da " izmenama svojih akata, omoguće polaganje ispita nezavisno od redovnih rokova". Znači, bez praćenja nastave mogu da izadju na ispit. Pitanje od milion dolara glasi: ako trudnica ili porodilja može da ne dodje na predavanja i vežbe i da dobije potpis (čime stiče pravo na overu semestra i izlazak na ispite), zašto to ne mogu i ja ili drugi studenti? Zar po Ustavu nismo svi ravnopravni u pravima i obavezama?

Boba

28.03.2022. 18:18

Imala sam u generaciji trudnicu koja je to tako dobro iskoristila,sve joj je progledao kroz prste. Sa trudničkim stomakom .nije pala ni jedan ispit,a posle porođaja,žuri da podoji bebu ista priča.Ima li to smisla.