"KADA UPADNETE U REKU ZIMI TO JE VELIKI ŠOK": Poznati alpinista i spasilac o nestanku Mateja Periša

Novosti online

03. 01. 2022. u 18:33

STIPE Božić, poznati alpinista, koji je učestvovao u brojnim akcijama potrage i spašavanja nestalih ljudi, komentarisao je potragu za Matejem Perišom koji je nestao u Srbiji.

КАДА УПАДНЕТЕ У РЕКУ ЗИМИ ТО ЈЕ ВЕЛИКИ ШОК: Познати алпиниста и спасилац о нестанку Матеја Периша

Foto: Milena Anđela/Instagram/matejperis

- Pre svega, čini mi se da treba verovati da nada umire posljednja, iako prilikom mojih sudelovanja u raznim potragama, posebno zadnjoj na jezeru Peruća, bili smo spremni na sve i to treba imati u vidu. Mislim da treba prepustiti tamošnjim službama, očito su dovoljno sposobne, da rade svoj posao, da istraže sve okolnosti, da idu u svim smerovima, sa svim službama, ako treba i s volonterskim službama, da se vidi kako i šta dalje, treba li pretraživati reku, ušća ili je možda nekakva druga nesrećna okolnost bila u pitanju, to ćemo još videti - rekao je.

Na pitanje kolike su šanse da mladić, inače sportski aktivan, preživi eventualni pad u reku, Božić je rekao da je pitanje da li je on uopšte pao u reku.

- U ovo doba godine kad upadnete u reku, to je sigurno veliki šok jer je i hladno, čovek je verovatno bio topao pre. Ako je reč o potrazi u vodi, treba koristiti savremenu tehnologiju, ne znam šta oni imaju - rekao je Božić.

"Svi mogu pomoći", rekao je o potrazi i korištenju i pasa tragača, dronova i savremene tehnologije u potrazi za nestalim osobama.

(Slobodna Dalmacija)

BONUS VIDEO: OPSADNO STANjE U NOVOM PAZARU - Policija blokirala grad posle pucnjave

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom