MATEJEVI PRIJATELJI OPET NA SASLUŠANJU: Ono što je bizarno je početna tačka nestanka Splićanina i poslednji signal telefona

Novosti onlajn

14. 01. 2022. u 13:32

HRVATSKI istražitelji će obaviti razgovor sa šestoricom momaka koji su bili u Beogradu s Perišem u momentu kada je nestao. Njih je srpska policija već ispitivala više puta

МАТЕЈЕВИ ПРИЈАТЕЉИ ОПЕТ НА САСЛУШАЊУ: Оно што је бизарно је почетна тачка нестанка Сплићанина и последњи сигнал телефона

Ilustracija V. N.

Iako je MUP Srbije obelodanio rekonstrukciju kretanja Mateja Periša (27) iz Splita, koji je nestao uoči Nove godine u Beogradu, istraga tu nije završena, a u ovom slučaju i dalje postoji misterija!

Naime, istražitelji su uspeli da utvrde kuda se Periš kretao kritične noći, ali ne i zbog čega.

- Pokušavaju da otkriju zašto je Matej iznenada, bez jakne i sam, izašao iz kluba "Gotik", u kom je bio s drugovima. Takođe, pokušavaju i da dobiju odgovor na pitanje zašto Matej trči po izlasku iz kluba - objašnjava sagovornik.

Imaju koronu

On dodaje da bi odgovor na ova dva, po nekima izuzetno važna pitanja, mogli da daju Periševi prijatelji, koji su pre nekoliko dana napustili Beograd i vratili se u Split.

- Oni su u Srbiji ispitani nekoliko puta, prošli su i poligrafsko testiranje, a svakako će opet biti saslušani u Hrvatskoj. Ali neki od njih trenutno imaju koronavirus, pa se čeka da ozdrave, kako bi mogli da daju izjave i razjasne još neke nejasnoće - kaže naš sagovornik i dodaje "da je očigledno da je Matej želeo negde da ode, čim je pokušao da zaustavi taksi, ali je potom sasvim nejasno zbog čega se zaputio ka reci, gde ga je kamera poslednji put snimila".

I načelnik hrvatske Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac na konferenciji za novinare potvrdio je da su Matejevi drugovi ključ.

- Srpska policija je detaljno s njima razgovarala. Ne mogu da iznosim detalje kada je reč o konzumiranju opijata. Što se tiče boravka celog društva, srpska policija je uradila kompletnu rekonstrukciju za svaki minut boravka u Beogradu. Hrvatska policija će preduzeti određene radnje u odnosu na prijatelje jer su oni krucijalni izvor informacija. Moraju da se pojasne nedoumice koje postoje u delu nestanka. Obavljaće se s njima razgovori dok god mi to smatramo da treba - rekao je Gerovac.

Podsetimo, Matej Periš je 30. decembra iz Hrvatske došao u Beograd za novogodišnje praznike. Istog dana je sa šestoricom drugova otišao u restoran na večeru, pa u klub "Gotik". Društvo je tokom čitave večeri pilo alkohol, navodno su mešali pića - vino, pivo, rakiju i viski.

- Postoje nezvanične informacije da su momci iz Splita koristili i sintetičke droge - podseća izvor.

Bizarno

Policija je utvrdila da je Periš kobne noći u 1.43 sata izašao iz kluba i krenuo ka Brankovom mostu. Trčao je i posle desetak minuta došao je do restorana na Sava promenadi. Tu ga je kamera snimila kako se približava reci, a potom je u vodi uočen "objekat" kako ide ka ušću Save u Dunav.

- Ono što je bizarno jeste početna tačka kretanja Splićanina i, nažalost, poslednji signal njegovog telefona sa baznih stanica. Naime, poslednji signal njegovog telefona bio je u 2.05 u Savi, baš kod kluba iz kog je izašao - primećuje sagovornik.

(Kurir)

BONUS VIDEO: 15. DAN POTRAGE ZA MATEJOM PERIŠEM: Potrazi se pridružio ministar Vulin

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas