PREMINULA DEVOJČICA IZ UŽICA: Četiri meseca se borila sa kovidom na Institutu za majku i dete

Novosti online

14. 01. 2022. u 14:30

DEVOJČICA (16) iz Užica, koja se četiri meseca borila s kovidom i bila na respiratoru u Institutu za majku i dete "Dr Vukan Čupić", preminula je.

ПРЕМИНУЛА ДЕВОЈЧИЦА ИЗ УЖИЦА: Четири месеца се борила са ковидом на Институту за мајку и дете

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Učenica treće godine srednje škole iz Užica je krajem septembra u veoma teškom stanju prebačena iz užičke bolnice u Institut, gde je početkom oktobra i intubirana na respiratoru. Pluća su joj bukvalno bila pojedena.

Prethodno je, kako je tada izjavila dr Dara Savić Bozović, načelnica pedijatrije u užičkoj bolnici, početkom septembra dobila infektivnu mononukleozu koja joj je potpuno oborila imunitet i na koju je došao kovid.

Nadljudskim naporima lekara u Institutu devojčicu su čak polovinom novembra uspeli i da probude iz veštačke kome, iako je i dalje bila ne mehaničkoj ventilaciji. Prof. dr Predrag Minić s Instituta tada je izjavio da je svesna, da je čak i pitala kada će da ide kući, pa čak je i zbijala šale. Iako je učinilo u jednom momentu da je van životne opasnosti, prof. Minić je i tada bio rezervisan, pa je rekao da je zadovoljan, ali da još nije sve gotovo.

Nažalost, tako je i bilo. Iako je devojčica pokazivala znake poboljšanja, lekari nikako nisu uspevali da je odvoje od mehaničke ventilacije i stalno je imala čas poboljšanje, čas pogoršanje, nezvanično se saznaje. Nažalost, bitku za život je izgubila pre nekoliko dana.

(Kurir)

BONUS VIDEO: NIKADA NIJE BILO TEŽE - Reporteri "Novosti" u crvenoj zoni kovid bolnice u Batajnici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MIG NADLEĆE PEŠTER: Sve je spremno za silovit završetak Vihora 2024 (VIDEO)