U HRVATSKOJ je danas predstavljena kovanica od 50 centi na kojoj se nalazi lik Nikole Tesle. Kako je objašnjeno na sednici upriličenoj tim povodom, za nove kovanice, koje će se koristiti kada Hrvati budu prešli na evro, izabrani su motivi koji će "predstavljati Hrvatsku".

Komentari (10)

joe

04.02.2022. 15:04

Tesla nije rodjen u Hrvatskoj nego u Austrougarskoj. To jeste danas teritorija Hrvatske ali Tesla nema veze sa njom. Komparacija : Šta bi bilo kada bi Srbi za rimskog cara Konstantina rekli da je Srbin?

Pobjesnjeli Makso

04.02.2022. 17:14

Ето, ионако иде сезона одмора и одласка на драго им море тако да ће гомила срба који не могу без њиховог приморја, да у сласт користе кованице са украденим ликом.

ZAvram

04.02.2022. 23:01

Срамота их да ставе Степинца, Будака, Павелића, Туђмана, па посегли за Србином Николом Теслом, рођеном на територији тадашњег Аустријског царства, када од Хрватске није било ни трага, ни гласа! Има ту и нечег поквареног, подмуклог... Такву научну, светску величину ставити на центе... Злоба и србомржња је њихова духовна храна... Требало би наша држава да нађе путеве и начина и да спречи ову врсту потцењивања српског генија Николе Тесле.

larry12

05.02.2022. 02:27

Da su pametni to ne bi radili, pogotovo ne jer samim tim sto je mnogo Tesline rodbine nastradolo zbog iste ideologije, koja im je i danas zastupljena u zemlji. Mog druga hrvata iz Zagreba je napao njegov drugar iz djetinjstva, samo zato sto je rekao, da mu je cura srpkinja i da ne mrzi Srbe. A sto se tice tice Teslinog lika na novcanici, po svim pravilima pravde i prirode, to ce im se vratiti na nacin na koji su i zasluzili , a da ne govorim sto je Tesla bio bas ekspert u oblastima magnetizma, a izgleda i imao vezu sa energijama univerzuma. Ne bi im bila u kozi.

dragan

05.02.2022. 02:49

Ajde sto stavise Nikolu, hrvata, rodjenog u nekoj krvatskoj. Agde su onda Vojvoda Djujic, Mile Martic, Ruvajac, pa i Pupovac. Ali jbg., Milorad je Srbin. Gde su braca Petrovic, kosarkasi, Prso, Gustav Matos, Ujevic pa cak i starcevic, propali Srbin. Prvi predsednik HDZ-a u Bosni bio je Srbin Davor Perinovic. Nisu mogli osnovati hdz bez Srba. E jadni moje kroate. Procitajte PILIPENDU, od krvatskog pisca Sime Matavulja.

Austrougarska

05.02.2022. 08:45

On je naš rodjen je u Austrougarsku. Zašto nisu stavili na kovanicu srušen spomenik, to je njihov zaštitni znak. Tesla je pisao ćirilicom, i na kovanicu je trebalo da stave ćirilicu. Oni su zlo zato nemaju šta drugo da stave a imali su toliko toga srbosek,Jasenovac, jame, Prebilovci i to je njihov ponos.