U SLAVU HEROJA SA PAŠTRIKA: Hali sportova u Apatinu ime Radeta Vejina

J. L.

12. 02. 2022. u 05:55

POVODOM Sretenja, Dana državnosti Srbije, hala sportova u OŠ "Žarko Zrenjanin" u Apatinu poneće ime Radeta Ratka Vejina (na slici), koji je život dao u borbama na Paštriku 1999. godine.

У СЛАВУ ХЕРОЈА СА ПАШТРИКА: Хали спортова у Апатину име Радета Вејина

Foto Privatna arhiva

Opština Apatin će tradicionalno obeležavanje Dana državnosti održati na platou ispred Doma kulture, dok će se sećanje na heroja Vejina održati sat ranije u hali OŠ koja će nositi njegovo ime.

- Pozivam sugrađane da prisustvuju obeležavanju Dana državnosti kao i skupu u 10 časova ispred hale Osnovne škole koju ćemo tom prilikom nazvati po našem sugrađaninu Radetu Ratku Vejinu. On je poginuo 28. maja 1999. godine tokom bitke na Paštriku. Ovo je prilika da mu se mi Apatinci kao njegovi sugrađani zahvalimo - poručila je Dubravka Korać, predsednica opštine Apatin.

- Zahvaljujem se njegovim roditeljima čija je želja bila da se sportska hala nazove po njihovom sinu, jer je bio mlad, ambiciozan i perspektivan sportista, ali, nažalost, izgubio je život braneći svoju zemlju.

Kako je najavljeno, tokom otkrivanja spomen-ploče prisutnima će se obratiti i general Stojan Konjikovac, tadašnji komandant jedinice u kojoj je hrabri Apatinac služio vojni rok.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (1)

KAKVA BOMBA: Mitrovića po svaku cenu žele u Premijer ligi?