KADA HAUBICE ZAGRME: Vežba haubičko-artiljerijskog diviziona Četvrte brigade KoV

Novosti online

19. 04. 2022. u 07:21

PRIPADNICI samohodnog haubičko-artiljerijskog diviziona iz sastava Četvrte brigade kopnene vojske izveli su taktičku vežbu sa bojevim gađanjem na poligonu „Pasuljanske livade“.

КАДА ХАУБИЦЕ ЗАГРМЕ: Вежба хаубичко-артиљеријског дивизиона Четврте бригаде КоВ

Foto Vojska Srbije

Tokom višednevnih aktivnosti na poligonu, uvežbavane su borbene radnje i postupci posluga samohodnih haubica 122 mm 2S1 „gvozdika“ u pružanju artiljerijske podrške jedinicama brigade tokom izvođenja operacija. Izvođenju vežbe prethodili su intenzivna individualna i kolektivna obuka, kao i realizacija vežbovnih i ispitnih gađanja.

Izviđanje i posedanje vatrenog položaja, maskiranje, određivanje elemenata za gađanje, pravovremeno uvođenje artiljerijske jedinice u borbu, kao i organizovanje artiljerijske vatre, samo su neki od segmenata kompleksne obuke artiljeraca koji su uvežbavani i provereni na ovoj vežbi.

Vrlodobri i odlični rezultati postignuti na vežbi i bojevim gađanjima govore o kvalitetu obučavanja u divizionu, kao i o osposobljenosti ove jedinice Četvrte brigade kopnene vojske za realizaciju zadataka za koje je namenjena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

VEČERAS DOLAZI MLAD MESEC U RAKU: Donosi veliku energiju, a evo šta to znači za svaki horoskopski znak