VULIN O DOJAVAMA O BOMBAMA: Protiv Srbije se vodi specijalni rat, njihov cilj da prestanemo da vodimo samostalnu politiku

Novosti online

16. 05. 2022. u 17:33

PROTIV Srbije se vodi specijalni rat. Sa različitih adresa iz više evropskih država stižu pretnje na adrese institucija, novinskih kuća, privrednih društava, kaže ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin povodom učestalih lažnih dojava o postavljenim bombama.

ВУЛИН О ДОЈАВАМА О БОМБАМА: Против Србије се води специјални рат, њихов циљ да престанемо да водимо самосталну политику

Novosti

- Napadi na našu zemlju nisu ni pokrenuti, ni sprovedeni od strane bilo kog pojedinca, u pitanju su masovni, organizovani i veoma skupi hakerski napadi, vođeni iz različitih centara za hibridno ratovanje.

- Samo vrednost opreme potrebne za udar takvog obima i snage kakav je bio današnji, prelazi sto hiljada evra, ali se naneta šteta u izgubljenim radnim satima i obustavljanju rada privrede meri milionima. Radi razumevanja koliko je napad organizovan i skup, govori i informacija da se oprema uništava odmah po izvršenom napadu kako se ne bi moglo sa sigurnošću utvrditi odakle je udar poveden. Prijave o postavljenim eksplozivnim napravama su u funkciji izazivanja uznemirenja, širenja panike i nanošenja štete privredi naše zemlje. Ali, suštinski cilj svih napada je da Srbija prestane da vodi samostalnu politiku i da odluke donosi pod pritiskom i u strahu - dodaje Vulin.

- Pozivam građane da budu disciplinovani i uzdržani, da ne podležu panici i da poštuju naređenja koja im prilikom postupanja izdaju predstavnici policije.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova ulaže krajnje napore da u najkraćem roku izvrši preglede napadnutih ustanova i da normalizuje život. Takođe, Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom i Tužilaštvom za organizovani kriminal, čini sve da se ubrza proces međunarodne pravne pomoći putem kontaktnih tačaka uspostavljenih u skladu sa Budimpeštanskom konvencijom. Sve zakonom predviđene policijske radnje su izvršene pravovremeno i detaljno. Protiv Srbije se vodi specijalni rat i moramo biti spremni da izdržimo - zaključio je Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)