DIREKTOR LEČILIŠTA PODNEO OSTAVKU: Meštani, gosti i zaposleni blokadom čuvali hotel u Sijarinskoj Banji

Игор Митић
Igor Mitić

20. 06. 2022. u 13:45

Zbog najave da će zbog korone, kao i prošle sezone, Rehabilitacioni centar (RHC) „Gejzer“ u Sijarinskoj Banji biti zatvoren, zaposleni, gosti i meštani blokadom su branili ovu ustanovu. Oni nisu dozvoljavali direktoru Zoranu Radenkoviću da uđe u hotel, a višečasovna drama okončana je tako što je podneo ostavku.

ДИРЕКТОР ЛЕЧИЛИШТА ПОДНЕО ОСТАВКУ: Мештани, гости и запослени блокадом чували хотел у Сијаринској Бањи

foto: I.Mitić

On je to učinio u nedelju po podne, na vanrednoj sednicu Upravnog odbora ove zdravstvene ustanove, iako je tvrdio da je postupao po instrukcijama leskovačkog Zavoda za javno zdravlje i to nakon što je utvrđeno da su dve osobe u hotelu obolele od kovida.

Sa nadleženim epidemiolozima nismo uspeli da stupimo u kontakt, a u banjskom hotelu nam je nezvanično rečeno da su oboleli odmah izolovani, dok je masovno testiranje zaposlenih i gostiju pokazalo da novih pozitivnih rezultata nema.

Uprkos tome, hotelu u kome je proglašena epidemija navodno je pretilo zatvaranje, a za stvaranje panike zaposleni, gosti i vlasnici privatnih smeštajnih kapaciteta okrivili su sada već bivšeg direktora RH centra.

Prema nezvaničnim informacijama, epilog ovog događaja, koji je celu banju podigao na noge, jeste odluka da hotel nastavi sa radom uz obavezu da se prilikom prijema novih grupa gostiju vrši preventivno testiranje. Uprkos svemu, gosti nisu odustali od boravka u banji, a posebno ne oni koji godinama ovde dolaze iz zdravstvenih razloga.

- Ove vode mi mnogo znače. Nije mi jasno kako to da ovakvih problema ima samo u maloj Sijarinskoj Banji, dok su druge banje pune gostiju. Kao da neko namerno hoće da uništi lečilište sa najlekovitijom vodom u Srbiji, pa da ga onda proda za male pare – komentariše jedan od gostiju koji više od dve decenije svakog leta dolazi u ovu banju na jugu Srbije.

PODRŠKA GOSTIJU

Prošlogodišnje zatvaranje hotela ostavilo je ozbiljne finansijske posledice na rad ove ustanove, ali je uticalo i na prihode vlasnika privatnih smeštajnih kapaciteta koji ističu da neće da dozvole da im i ova sezona bude uništena. Zaposleni u hotelu prete protestima čak i pred zgradom Vlade Srbije, a u tome imaju i podršku gostiju koji odbijaju da napuste svoje sobe i da prekinu lečenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

Donorstvo je herojstvo