SA 200 METAKA UBIJENI MUČKI, IZ ZASEDE: Godišnjica ubistva novinarske ekipe RTS na Baniji, 31 godinu ne znaju se počinioci

Novosti online

09. 10. 2022. u 11:27

NA današnji dan, pre 31 godinu, na novinarskom zadatku na Baniji ubijena je četvoročlana šabačka novinarska ekipa – Zoran Amidžić novinar RTS-a, Bora Petrović snimatelj, Dejan Milićević asistent snimatelja i Sretan Ilić urednik Radio Šapca.

СА 200 МЕТАКА УБИЈЕНИ МУЧКИ, ИЗ ЗАСЕДЕ: Годишњица убиства новинарске екипе РТС на Банији, 31 годину не знају се починиоци

Foto: Printskrin Jutjub/TV Šabac

Za njihovu smrt još niko nije odgovarao. Na spomenik u "novinarskom kvartu sećanja" u Šapcu, kolege iz Dopisništva RTS-a i drugih šabačkih redakcija položiće cveće i odati počast nastradaloj novinarskoj ekipi.

Ko ih je ubio i ko su nalogodavci još nije utvrđeno, kome su i zašto bili meta - još nema odgovora.

Izveštavanje sa banijskog ratišta bio je njihov profesionalni zadatak, a vest koja je 9. oktobra 1991. godine stigla sa Banije potresla je ceo Šabac i javnost.

Mučki, iz zasede, sa 200 metaka ispaljenih u automobil u kojem su bili, ubijeni su Zoran Amidžić urednik Dopisništva RTS-a Šabac, Bora Petrović, snimatelj, Dejan Milićević, asistent snimatelja, i Sretan Ilić, urednik Radio Šapca.

Ulica iz koje su krenuli na poslednji novinarski put od pre četiri godine nosi njihova imena.

Ispred medijske zgrade u "novinarskom kvartu sećanja", podignut je spomenik kolegama, koji su bili uzor profesije.

Porodica, prijatelji, kolege i javnost ne zaboravljaju i i dalje čekaju istinu i odgovore. I nakon 30 godina kao zalog ljudskosti i profesije - za nezaborav.

(RTS)

BONUS VIDEO - 21 GODINA OD UBISTVA MILANA PANTIĆA: Porodica, prijatelji i kolege položili cveće na grob novinara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (1)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!