RAK SVE RASPROSTRANJENIJI, PACIJENTI SVE MLAĐI: Počeo simpozijum o novinama u lečenju onkoloških pacijenata

Дејан Ристић
Dejan Ristić

15. 10. 2022. u 18:03

U organizaciji Srpskog lekarskog društva u Vranju je počeo Drugi nacionalni simpozijum Dnevne bolnice za hemioterapiju Vranje, sa temom ,,Novine u lečenju onkoloških bolesnika u Srbiji''.

РАК СВЕ РАСПРОСТРАЊЕНИЈИ, ПАЦИЈЕНТИ СВЕ МЛАЂИ: Почео симпозијум о новинама у лечењу онколошких пацијената

D. Ristić

Iz dana u dan, broj obolelih od raka se povećava a, nažalost, starosna granica se sve više pomera naniže, zbog čega ovakvi skupovi imaju veliki značaj, istakao je na otvaranju gradonačelnik Vranja, dr Slobodan Milenković.

Iskustva koja će danas biti preneta od suštinske su važnosti za one koji se suočavaju sa vrlo teškom dijagnozom. Grad Vranje nastoji da u svim segmentima zdravstvene zaštite bude partner Zdravstvenom centru, tako da smo u proteklom periodu uspeli da završimo Hirurški blok, privedemo kraju rekonstrukciju starog paviljonskog dela bolnice, finansijski podržimo angažovanje mladih lekara, u čemu smo pioniri u celoj Srbiji i na šta smo jako ponosni. 

Grad Vranje je partner Društvu onkoloških pacijenata, koje je kroz kratak vremenski period uspelo da zauzme značajno mesto u našoj lokalnoj samoupravi. Raduje me što će se ovde čuti iskustva u primeni inovativnih terapija, koje su veoma bitne u lečenju onkoloških pacijenata. One su šansa za obolele, nada u produžetak života, a vi koji ih primenjujete u svakodnevnom radu najbolje znate koliko su važne - rekao je dr Milenković.

Učesnicima simpozijuma obratili su se i dr Gordana Đorđević, predsednica Srpskog lekarskog društva podružnice Vranje i dr Saša Đorđević, direktor Zdravstvenog centra Vranje, dok je skup otvorio državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Republike Srbije prof. dr Ferenc Vicko. 

O Dnevnoj bolnici za hemioterapiju u Vranju, njenim počecima, radu i razvoju govorio je načelnik dr Kosta Zdravković, nakon čega su usledila ostala predavanja. U dva dana simpozijuma teme su novine u lečenju onkoloških pacijenata, a učešće je uzelo blizu 250 stručnjaka iz ove oblasti medicine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DVA PROROČANSTVA KOJA SU JOJ OBELEŽILA ŽIVOT: Oba su se ostvarila, a kada se seti jednog uvek se rasplače