OVO JE NEČUVENO! Policija pred kućom Petrovića - došli da zaplene vino (VIDEO/FOTO)

Dragana ZEČEVIĆ

08. 12. 2022. u 12:02

SITUACIJA u Velikoj Hoči napeta, pripadnici Rosu se gomilaju na ulazu u selo. Čekaju cisternu da zaplene vino Velika Hoča.

ОВО ЈЕ НЕЧУВЕНО! Полиција пред кућом Петровића - дошли да заплене вино (ВИДЕО/ФОТО)

foto instagram

- Ovo je nečuveno. Maltretiraju nas već drugi dan zbog sopstvenog vina. Pa i kada čovek napravi prekršaj u saobraćaju plati kaznu i nastavi da vozi dalje, a ovo je čisto iživljavanje. Ne samo moja porodica, već i ostali žitelji Velike Hoče su revoltirani, okupljeni su oko vinice, ali su tu i pripadnici policije tzv. Kosova sa pet policijskih automobila i tri kombija carine. A koliko smo čuli, na ulazu u selo gomilaju se pripadnici Rosu i to sa štitovima.

Ovim rečima nam je u jednom dahu ispričao Srđan Petrović, iz Velike Hoče, na čiju su se vinariju od juče okomili pripadnici policije tzv. Kosova sa oružjem i carinici koji planiraju da zaplene oko 42.000 litara vina.

Pod obrazloženjem da ne poseduje licencu za proizvodnju vina po kosovskom sistemu, carinici i policija očekuju dolazak cisterne koja će da zapleni vino, a meštani Hoče se okupljaju u znak revolta.

- Narod je u neverici i strahu, svi mi ovde pomalo proizvodimo vino i to vlasti tzv. Kosova veoma dobro znaju. Ali vino koje i ne možemo da plasiramo zbog njihove zabrane proizvodimo za sebe. Ali i sve da proizvodimo vino za plasman, to se ne radi ovako sa upadima naoružanih policajaca. Ako je neko prekršio nekakav zakon neka plati kaznu, a ne ovako da se stresira čitava porodica i svi žitelji – priča nam rođak Petrovića koji je kao i ostali meštani revoltirani upadom kosovske policije i carinika u selo i podsećaju da su bezbroj puta do sada već bili na meti kako Albanaca, tako i njihovih vlasti.

Da je situacija u Velikoj Hoči i dalje napeta potvrdio je i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

- Pozvao sam vlasnika vinarije Petrović koji me je obavestio da za sat vremena Rosu dolazi sa cisternom da zapleni 42.000 litara vina! Kurtijeva policija ni jutros nije želela mirno rešenje sa vlasnikom. Jasno je da Kurti želi incidente - naveo je Petković na Instagramu.

Potresne scene iz Velike Hoče pogledajte ovde

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZABRANA BRAKA PRE PUNOLETSTVA: Menja se Porodični zakon, sud više ne može da odobri venčanje maloletnicima