DODELJENE NAGRADE: Takmičenje srednjoškolaca iz književnosti

Lj.B.

24. 01. 2023. u 18:32

NA takmičenju učenika srednjih škola iz književnosti na kome se odmeravalo ko će napisati najbolji pismeni zadatak prvu nagradu osvojilo je troje učenika i to: Tijana Petrović, učenica četvrtog razreda Trinaeste beogradske gimnazije, Đorđe Milovanović, đak četvrtog razreda Filološke gimnazije u Beogradu i Filip Ljubičić koji pohađa treći razred beogradske Filološke gimazije.

ДОДЕЉЕНЕ НАГРАДЕ: Такмичење средњошколаца из књижевности

Privatna arhiva

Druga nagrada pripala je Milici Marjanović, učenici trećeg razreda Filološke gimnazije, Ognjenu Kostiću koji ide u četvrti razred razred Gimanzije u Pirotu i Predragu Đurišiću đaku četvrtog razreda somborske gimnazije "Veljko Petrović".

Treća nagrada otišla je u ruke Andree Ouka koja ide u četvrti razred Karlovačke gimnazije, Nađe Ristić, koja je učenica četvrtog razreda Gimnazija "Jovan Skerlić" iz Vladičinog Hana i Katarine Rajčić đaka četvrtog razreda Gimnazije u Kruševcu.

Kako je saopštilo Društvo za srpski jezik i književnost, dodela nagrada za najbolji srednjoškolski pismeni zadatak održaće se u subotu, 28. januara, u Sali heroja na Filološkom fakultetu u Beogradu u okviru 64. Republičkog zimskog seminara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!