"MEDENO SRCE JE UKUS KOJI ME VEŽE ZA DETINJSTVO" Recepte lepe Smederevke Milice na Instagramu prati više od 30 hiljada ljudi (FOTO)

M.Stevanović

24. 02. 2023. u 21:30

KADA je u periodu epidemije korona virusa, na svom ličnom profilu objavila fotografiju pripremljenog kolača Milica nije ni sanjala da će samo dve godine kasnije hiljade ljudi uživati u receptima specijaliteta koje priprema, pratiti je na mrežema i iščekivati svaku novu objavu.

МЕДЕНО СРЦЕ ЈЕ УКУС КОЈИ МЕ ВЕЖЕ ЗА ДЕТИЊСТВО Рецепте лепе Смедеревке Милице на Инстаграму прати више од 30 хиљада људи (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Milica Keljević, diplomirani gastronom iz Smedereva, kreator je Instagram naloga "Milica homemade", koji, da se malo našalimo, nije za one sa slabijim srcem, naročito ako ste gurman. Milicu i njen profil prati više od trideset hiljada ljudi. 

Foto: Privatna arhiva

Od domaćih krofni, odžak kolača i drugih specijaliteta od testa, preko zanimljivih predloga za slana jela, sve do fantastičnih kremastih torti i kolača, među receptima lepe Milice, nema čega nema. 

- Fud blog sam započela 2020. godine, u toku korone. Ideja je došla skroz slučajno, na svom ličnom profilu sam objavila sliku nekog kolača, a potom su krenuli upiti za recept, tako da je odatle sve krenulo - kaže Milica za "Novosti". 

Specifičnu ljubav prema kuvanju razvila je još kao jako mala, pa je sa tim uskladila svoje dalje obrazovanje i usavršavanje:

- Ljubav prema kuvanju sam razvila još kao jako mala, nakon toga sam odlučila i da ću se u tom pravcu školovati. I moram priznati da stvarno i danas uživam u tome, i kuvam svakog dana. Čak se često šalimo kako ću verovatno kada budem starija kuvati po ceo dan i skupljati ljude da u toj hrani i uživamo. Ukus koji me veže za detinjstvo je definitivno kolač medeno srce, jedan od prvih koje sam samostalno napravila i koji i danas najviše volim da pojedem. 

Pitali smo je i kako izgleda angažovanje fud blogera, da li je to samo osmišljavanje i pisanje recepata, ili podrazumeva malo širu interakciju sa pratiocima, kao i da li su fud blogeri danas kuvari ili tu postoji nešto više. 

- Fud blogeri nisu kuvari, mislim da su to uglavnom ljudi koji vole da kuvaju i uživaju u lepo aranžiranoj hrani, imaju smisao za fotografiju. Apsolutno ima mnogo više u toj interakciji, to je jedna velika zajednica, gde je potrebno da vam ljudi veruju, da uvek mogu da vam se obrate za sve što im je potrebno. Razlika između fud blogera i kuvara je velika, od načina rada, korišćenja namirnica, pripreme. Ljudi često povezuju ta dva zanimanja, pošto oba imaju veze sa pripremom hrane, ali iskreno sem toga apsolutno ništa nije isto - ističe Milica. 

Milica radije priprema poslastice i baš te recepte više deli sa svojim pratiocima, ali lično više voli da jede slane specijalitete, pa se onda i na profilu uvek pronađe neki balans. 

Teško joj je da odgovori koji je njen omiljeni slatkiš i šta najviše voli da priprema: 

- Ovo je toliko teško pitanje, pošto ja mislim da svaki dan imam drugačiji odgovor na ovo. Volim domaće torte, sa pečenim korama, mislim da će mi to zauvek biti favorit, ali ne mogu nikako da isključim nepečene torte ili kolače sa koricom od keksa... Jako teško pitanje, stvarno - kaže Milica.

Kada na profilima fud blogera ugledamo primamljive fotografije slanih ili slatkih specijaliteta može nam se učiniti da to i nije neki posao - nešto smo pripemili i onda napravili lepu fotografiju. Međutim, nije baš tako. 

- Ovaj posao iziskuje dosta vremena, ljudi često vide samo finalni proizvod i misle da je sve to jako lako, ali zapravo je dosta zahtevno, sadržaj treba da bude raznolik, fotografija treba da bude dobra, a sa druge strane treba da osmislite tekst koji će razumeti i neko ko kuva svakoga dana i neko ko prvi put sprema tako nešto - zaključuje Milica. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

RAFA NADAL NIKAD NIJE BIO OVAKO EMOTIVAN: Pogodile ga reči Novaka Đokovića, snimak o kom priča teniski svet (FOTO/VIDEO)