ZA VIKEND LETO, A ONDA SLEDI OBRT: Kiša, vetar i zahlađenje stižu prvo do ovog dela Srbije

Novosti online

01. 09. 2023. u 22:48

VIKEND pred nama biće sunčan i pravi letnji, ali ne u potpunosti, jer će pred njegov kraj doći do pogoršanja vremena, objavio je meteorolog Đorđe Đurić.

ЗА ВИКЕНД ЛЕТО, А ОНДА СЛЕДИ ОБРТ: Киша, ветар и захлађење стижу прво до овог дела Србије

Foto: Depositphotos

Prvog dana vikenda jutro u Srbiji biće vedro i sveže, u dolinama i kotlinama sa maglom, a tokom dana sunčano i toplo.

Maksimalna temperatura biće od 28 do 32°C, u Beogradu oko 30°C.

I drugi dan vikenda započeće u znaku sunčanog i letnjeg vremena, uz temperature kao u subotu.

Posle podne prve prerdfrontalne nestabilnosti u vidu lokalnih pljuskova sa grmljavinom očekuju se u Vojvodini.

Krajem dana u severnim, a tokom večeri i noći i u ostalim predelima Srbije očekuje se prodor hladnog fronta, uz jače naoblačenje i zahlađenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Ponegde se očekuju i grmljavinske oluje i nepogode, a počeće da duva i veoma jak severozapadni vetar.

Početkom sledeće sedmice na severu će biti uglavnom suvo, u ostalim predelima kišovito sa pljuskovima i grmljavinom, dok se na jugu i istooku očekuju i obilnije padavine, u mnogim predelima od 20 do 40 litara kiše po kvadratnom metru, na istoku Sbije i više.

Kako će se Srbija nalaziti između snažnog ciklona iznad Grčke i antciklona nad Alpima, biće izražen gradijent vazdušnog pritiska, pa će duvati veoma jak severozapadni vetar.

Inače, ciklon će Grčkoj sledeće sedmice doneti esktremne obilne padavine i snažne olujne sisteme, uz poplave i bujice, naročito u Egejskoj oblasti.

Početak sledeće sedmice doneće Srbiji za pet do 10 stepeni niže temperature.

Dobra vest je da se od srede očekuje stabilizacija vremena, pa se u drugoj polovini sledeće sedmice očekuje sunčano i pravo letnje vreme, uz sve toplije vreme prema kraju sedmice.

(Telegraf)

BONUS VIDEO:

ŠKOLA JE POČELA: Pitali smo Beograđane da li se sećaju svog polaska u prvi razred

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)