NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

KAMPANJA "VOZI ODMORAN" USPEŠNA: Najmanji broj stradalih u saobraćaju otkad se vodi statistika

Novosti online

20. 09. 2023. u 09:10

TOKOM jula i avgusta zabeležen je najmanji broj stradalih u saobraćaju od kada se vodi statistika: poginule su 74 osobe – 43 manje nego prošle godine, rečeno je na predstavljanju rezultata kampanje "Vozi odmoran".

КАМПАЊА ВОЗИ ОДМОРАН УСПЕШНА: Најмањи број страдалих у саобраћају откад се води статистика

Foto: MUP

Nakon dva i po meseca kampanje "Vozi odmoran", procenat smrtnosti u saobraćaju smanjen je 37 odsto.

- Do današnjeg dana 324 osobe su izgubile život. U godini kada je bila korona, kad je bilo zatvaranje saobraćaja mesec i po dana – te godine, do današnjeg dana smo imali 347 izgubljenih života. Dakle, više te godine, kada je 45 dana bio zatvoren saobraćaj. To nam govori koliko smo dobar rezultat postigli, nismo zadovoljni dok se ijedan život izgubi u saobraćaju - rekao je v. d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović.

- Definitivno moramo mnogo više da radimo što se tiče prevencije. Do današnjeg dana smo preko 780.000 prekršajnih prijava podneli, tj. otkrili u saobraćaju, što je istorijski veliki broj prekršaja, tako da i dalje imamo određene učesnike u saobraćaju koji ne poštuju saobraćajne propise ili grubo krše propise - kaže Slaviša Lakićević, načelnik Uprave saobraćajne policije.

Sledeći korak je pravljenje nacionalne strategije za bezbednost saobraćaja, čiji će cilj biti da broj poginulih, kako kažu, ne prelazi 474 godišnje.

(RTS)

BONUS VIDEO:

JELENA KARLEUŠA NAKON SPEKTAKULARNE KONCERTNE PROMOCIJE: Sve je bilo onako, kako sam zamislila

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAJNI SASTOJAK: Ovo niko nije očekivao! Evo kako je, zapravo, Novak Đoković noću napravio podvig na Rolan Garosu o kome sada priča ceo svet