ZA OBNOVU HRAMOVA 101 MILION DINARA: Ugovori crkvama u AP Vojvodini za saniranje štete na verskim objektima u nevremenu

J. S.

03. 10. 2023. u 14:51

PREDSTAVNICIMA tradicionalnih crkava i verskih zajednica u AP Vojvodini uručeni su danas ugovori osanaciji štete za 69 oštećenih verskih objekata u dva julska nevremena.Ugovore ukupne vrednosti 101,7 miliona dinara uručila je Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

ЗА ОБНОВУ  ХРАМОВА 101 МИЛИОН ДИНАРА: Уговори црквама  у АП Војводини за санирање штете на верским објектима у невремену

Pokrajinska vlada

U ime Eparhije bačke zahvalio je protojerej Brane Milovac, ističući da će ovim sredstvima biti sanirano 18 crkvenih objekata, kojima su oštećeni krovovi, prozori, zvonici i oluci.Predsednik Jevrejske opštine Novi Sad Mirko Štark rekao je da će sredstva u iznosu od 580.000 dinara biti usmerena za sanaciju zgrade Baletske škole i za zamenu prozora na zgradi Jevrejske opštine. Velika šteta je nastala i na spomenicima na Jevrejskom groblju u Novom Sadu, te će i deo njih biti obnovljen.

Na osnovu odluke Pokrajinske vlade, preko resornog sekretarijata, za Eparhiju bačku izdvojeno je 21,4 miliona dinara, za Eparhiju banatsku 390.000 dinara, Eparhiju sremsku 26,5 miliona, i za Eparhiju šabačku 1,3 miliona dinara. Subotička biskupija za sanaciju 12 objekata dobila je je 9,5 miliona dinara, Zrenjaninska biskupija 2,6, a Sremska biskupija preko 14 miliona dinara.Grkokatoličkoj crkvi dodeljeno je 6,4 miliona, a Reformatskoj hrišćanskoj crkvi u Sivcu (Opština Kula) 18 miliona dinara.

Biće sanirana oštećenja na verskim objektima u Novom Sadu, Bačkoj Palanci, Rumi, Somboru, Staroj Pazovi, Šidu, Sremskoj Mitrovici, Opovu, Odžacima, Pančevu, Kovačici, Zrenjaninu, Sečnju, Vršcu, Irigu, Beočinu i Kuli.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)