NOVA BORBINA AKCIJA U KRAGUJEVCU: Svaki novi broj časopisa Borba predstavlja novu i interesantnu destinaciju u Srbiji

Novosti online

27. 10. 2023. u 17:54

EKIPA časopisa Borba posetila je danas, 27. oktobra Kragujevac, prvu prestonicu moderne Srbije.

НОВА БОРБИНА АКЦИЈА У КРАГУЈЕВЦУ: Сваки нови број часописа Борба представља нову и интересантну дестинацију у Србији

Foto Borba

Kako tradicija nalaže, svaki novi broj časopis Borba predstavlja novu i interesantnu destinaciju u Srbiji. U aktuelnom broju, to je Kragujevac, srce Šumadije.

Prva stanica posete bila je Botanička bašta, gde nas je dočekala prof. dr Snežana Branković, upravnica.

Nakon što nam je predstavila baštu i sva njena bogatstva, koja izmeđuostalog, čine i mnoge zaštićene vrste biljaka koje su stigle s različitih strana sveta, Borba je zajedno sa svojim domaćinima zasadila crvenolisnu šljivu uz jasnu poruku.

– Neka svaki creni list koji izraste predstavlja i simbolizuje borbu za kulturu, tradiciju, prosperitet, hrabrost, istrajnost… baš kao što to predstavljaju i pet crvenih slova našeg imena – BORBA.

Sledeća stanica bio je Spomen park Kragujevački oktobar, gde je direktor Borbe, Andrija Jorgić nakon obilska muzeja i samog parka, potpisao sporazum o saradnji sa direktorkom Marijanom Stanković u cilju zajedničkog promovisanja kulture.

-Za našu kuću veoma je važno da sklapamo saradnju sa izdavaštvom i institucijama koje promovišu kulturu , kao što smo danas učinili sa medijskom kućom Borba. Bitno nam je da se medijski isprate i promovišu sve manifestacije koje se održavaju godinama unazad. U planu nam je da u narednom periodu napravimo zajedničku izložbu gde bismo koristili fotografije iz arhive Borbe, ali i spomen parka, i jako se radujem budućoj saradnji i idejama, rekla je direktorka Marijana Stanković.

Sporazum je potpisan i sa direktorom Turističke organizacije Kragujevac, Bojanom Pavlovićem, koji je bio domaćan i vodič naše ekipe od samog dolaska u grad.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!