MOMIROVIĆ: Visokotehnološke kompanije u Kragujevcu donose nova radna mesta i otvaraju nove prilike za razvoj

Novosti Onlajn

31. 10. 2023. u 16:17

KRAGUJEVAC je srce industrije Srbije, a današnjom posetom „Mind Park“ u Kragujevcu, svedoci smo impresivnog rasta broja zaposlenih jer je pre nekoliko godina, ovde bilo svega 300 zaposlenih, a danas je skoro 2500 zaposlenih, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon što je danas obišao izgradnju novog logističkog centra „Mind Park“ u Kragujevcu.

МОМИРОВИЋ: Високотехнолошке компаније у Крагујевцу доносе нова радна места и отварају нове прилике за развој

Foto: MUST

- Sporazum o slobodnoj trgovini sa NR Kinom otvara vrata za velike investicije iz Kine, Evrope, ali i iz naše zemlje, stvarajući nove prilike za zapošljavanje naših građana i razvoj naprednih tehnologija - istakao je ministar Momirović i dodao da je Srbija otvorena zemlja, i da danas iz Srbije može da se izvozi bez carine u EU, Rusiju, Tursku, a uskoro i u NR Kinu i da se zbog toga mora nastaviti sa napornim radiom kako bi ovde u „Mind Park“ broj zaposlenih bio viši od 4000.

- Želimo sofisticiranu i avangardnu industriju koja će zaposliti naše inženjere i radnike i omogućiti im da postanu lideri u poslovanju ne samo u Srbiji, već i širom Balkana i Evrope - podvukao je ministar Momirović.

- Kragujevac je ključni deo naše privrede, motor Srbije i Balkana. Nećemo se zaustaviti dok ne dovedemo još bolje kompanije, dok građani ovde ne budu imali još veće plate jer Kragujevac predstavlja ozbiljan potencijal - zaključio je Momirović.

Ministar Momirović održao je i sastanak u Upravnoj zgradi „Mind Park“ kome su između ostalih prisustvovali i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, kao i izvršni direktor „Mind Group“ Darko Đorić rekavši tom prilikom da je sa ministrom Momirovićem razgovarao o budućim planovima vezanim za „Mind Park“ u Kragujevcu.

„Mind Park“ je jedna od najozbiljnijih kompanija ne samo u Kragujevcu, nego i u regionu sa tendencijom da nastave da se šire i u budućnosti i zasigurno predstavlja veliki biser za grad Kragujevac“, istakao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

BONUS VIDEO: DAN DRŽAVNOSTI SRBIJE - Vučić u Kragujevcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove