"VERA" ZA OSOBE SA INVALIDITETOM: Ministar Selaković otvorio dnevni boravak u Kragujevcu

Novosti online

14. 11. 2023. u 16:27

MINISTAR za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković svečano je otvorio objekat "Vera", namenjen za dnevni boravak osoba sa invaliditetom u Kragujevcu.

ВЕРА ЗА ОСОБЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ: Министар Селаковић отворио дневни боравак у Крагујевцу

Ministarstvo za rad

- Ovo je najbolji objekat ove namene u Srbiji. Neverovatna je velikodušnost donatora koji je za izgradnju opredelio 620.000 evra i time omogućio onim porodicama u kojima žive osobe sa invaliditetom, a naročito deca, da dobiju dnevni boravak koji će im omogućiti kvalitetno vreme, ali i njihovim članovima porodice, odnosno roditeljima, da dobiju svoje vreme kada mogu da rade i privređuju kako bi svom detetu i porodici omogućili bolji i kvalitetniji život - rekao je Selaković.

Ministar je istakao važnost društveno odgovornih kompanija i projekata koji se realizuju za društveno osetljive grupe i rekao da ovaj objekat može da posluži kao ogledni primer svakom gradu u Srbiji.

Ministarstvo za rad

 

- Sa druge strane, izgradnja ovog objekta svedoči i o jačanju kragujevačke privrede. Kada imate kompaniju koja je u prilici da 70 miliona dinara pokloni svom gradu i sugrađanima, to znači da je ona na zdravim nogama i da ozbiljno i dobro posluje - kazao je ministar, dodajući da je u Gradu Kragujevcu za nešto više od decenije prepolovljen broj nezaposlenih, odnosno da je danas nezaposlenost manja za 44,5 posto.

Broj korisnika novčane socijalne pomoći, prema njegovim rečima, smanjen je u poslednje tri godine za 16 posto, prevashodno jer su oni koji su bili na socijalnoj pomoći, a radno su sposobni, dobili posao. Kazao je i da će Vlada i resorno ministarstvo nastaviti da pomaže razvoj i podržava ovakve i slične projekte, ističući da Ministarstvo pomaže 19 saveza i udruženja osoba sa invaliditetom u Kragujevcu i da je u ovoj godini za njih opredeljeno nešto više od 6,5 miliona dinara.

Novoizgrađeni objekat "Vera" finansirala je Fondacija "Agromarket" iz Kragujevca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo