UKLJUČEN ŽUTI METEOALARM: Prognoze stručnjaka - Polarni talas stigao u Srbiju, evo kakve nam temperature donose dani pred nama

Novosti online

08. 01. 2024. u 14:37

NOVA radna nedelja donosi nam prvi sneg ove godine, doduše simbolične visine. U narednim satima očekuje se između pet i 20 centimetara belog pokrivača, najavila je meteorološkinja Milena Ćirković.

УКЉУЧЕН ЖУТИ МЕТЕОАЛАРМ: Прогнозе стручњака - Поларни талас стигао у Србију, ево какве нам температуре доносе дани пред нама

Foto: J.S.

Kako kaže, u celoj Srbiji danas se očekuje sneg i formiranje istog. Iz tog razloga je uključen žuti meteoalarm, koji je najniži od svih. Putevi će biti klizavi, zato je oprez neophodan.

- Hladnoća nam ovog puta stiže u sklopu polarnog talasa koji je prošle nedelje zahvatio Rusiju. Kod nas će temperature biti dosta blaže, oko nule u najtoplijem delu dana - rekla je Ćirković.

Foto: Novosti

U danu pred nama oblačno sa susnežicom i snegom.

Do kraja dana u većini mesta formiraće se manji snežni pokrivač, visine do 10 centimetara. Osećaju zime u prilog će ići i severac koji će duvatim umerenim do jakim intenzitetom.

- Kada je reč o temperaturi, biće niža nego juče, a opet najviša u toku ove nedelje. Danas od minus jedan do plus dva stepena u najtoplijem delu dana - rekla je Ćirkovićeva za Juronjuz Srbija.

Foto: Tanjug

Slede ledeni dani

U nastavku nedelje slede ledeni dani. Ona objašnjava da to znači da temperatura u narednim periodu neće prelaziti nulu ni tokom najtoplijeg dela dana.

Sneg će padati još sutra, i to sve manje i manje, zatim od srede suvo i sunčano i veoma hladno. Vidljivost će od srede biti veoma dobra, kao jedna od glavnih karakteristika hladnih vazdušnih masa koje stižu sa severa.

BONUS VIDEO: ZAVEJAN AUTO-PUT KOD RUMSKE PETLjE: Kilometarske kolone u smeru ka Zagrebu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!