Fokusi NIS-a u 2024. godini

Promo

12. 01. 2024. u 16:48

BIZNIS planom za 2024. godinu koji je usvojen na sednici Odbora direktora NIS-a u ovoj godini planirane su investicije u iznosu od 59,7 milijardi dinara, što je jedan od najobimnijih investicionih programa od 2009. godine.

Фокуси НИС-а у 2024. години

Foto: Promo

I u 2024. godini ova kompanija nastaviće sa realizacijom ambicioznog investicionog programa u svim segmentima biznisa, uključujući i dalju sinergiju sa petrohemijskim kompleksom. 

Osnovni prioritet NIS-a u godini pred nama, po Biznis planu, jeste obezbeđivanje stabilnog poslovanja i realizacija ključnih projekata u veoma promenljivom makroekonomskom okruženju. U tom cilju fokusi NIS-a za narednu godinu biće stabilno snabdevanje tržišta, održavanje stabilnog nivoa proizvodnje nafte i gasa, pripremljenost za različite scenarije makro parametara i sprovođenje ambicioznog investicionog programa.

U oblasti istraživanja i proizvodnje nafte i gasa, fokus NIS-a biće realizacija programa bušenja u Srbiji i očuvanje visoke efikasnosti aktiviranja novih bušotina. Takođe, planirano je puštanje u rad dve male elektrane na poljima Banatsko Miloševo i Srpska Crnja sa ciljem monetizacije preostalih rezervi gasa.

Kada je reč o oblasti prerade sirove nafte i poluproizvoda, pored remonta u Rafineriji nafte Pančevo, planiran je niz drugih projekata kojim će rad prerađivačkog kompleksa kompanije biti dodatno unapređen. Pored toga u planu je rekonstrukcija industrijskog koloseka u Rafineriji, realizacija projekata u cilju povećanja operativne efikasnosti prerađivačkih postrojenja i sprovođenje dalje digitalizacije.

Foto: Promo

Dalji razvoj i modernizacija maloprodajne mreže u fokusu je NIS-a u oblasti prometa. To pre svega znači izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih benzinskih stanica kompanije, u skladu sa najsavremenijim trendovima u toj oblasti. Pored toga, NIS će nastaviti sa realizacijom digitalnih projekata koji unapređuju iskustvo naših potrošača. Od kapitalnih projekata u ovoj oblasti tokom 2024. godine planirana je i rekonstrukcija naftnih baza u Nišu i Novom Sadu.

Takođe će biti nastavljena i energetska tranzicija kompanije pa će osnovni fokus Bloka „Energetika“ biti dalja izgradnja fotonaponskih solarnih elektrana na benzinskim stanicama i drugim objektima kompanije. Takođe, planirani su i projekti za jačanje energetske efikasnosti i smanjenja emisija i utilizacije CO2. Važno je napomenuti da planirani projekti NIS-a uzimaju u obzir prioritet energetske tranzicije u Srbiji, te kompanija planira realizaciju projekata koji će, između ostalog, pomoći u postizanju ciljeva smanjenja emisije ugljenika na nivou Pariskog sporazuma.

Kada je reč o petrohemijskom sektoru, NIS će nastaviti sa modernizacijom postrojenja u Petrohemiji i pripremama za izgradnju novih kapaciteta za proizvodnju polipropilena.

Među prioritetima NIS-a je i dalje povećanje bezbednosti zaposlenih i svih drugih na lokacijama kompanije sve do cilja 0 – radnih procesa bez povreda. I u 2024. godini NIS će ostati posvećen digitalizaciji kompanije na svim nivoima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!