20 STEPENI PA SNEG I OLUJNI UDARI VETRA: Narednih dana prava vremenska klackalica - RHMZ najavio naglo zahlađenje sa padavinama

Novosti online

16. 01. 2024. u 07:45

NA severu Srbije danas ujutro će biti pretežno vedro, a u ostatku zemlje oblačno uz prestanak snega, dok će tokom dana biti bez padavina uz delimično razvedravanje u svim krajevima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

20 СТЕПЕНИ ПА СНЕГ И ОЛУЈНИ УДАРИ ВЕТРА: Наредних дана права временска клацкалица - РХМЗ најавио нагло захлађење са падавинама

Foto: N. Živanović

Duvaće slab do umeren vetar, na istoku Srbije povremeno jak, zapadni i severozapadni, posle podne i uveče u slabljenju i skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura će se kretati od minus tri do dva stepena, a najviša od četiri do osam stepeni.

U Beogradu će do jutra biti oblačno uz prestanak snega, a tokom dana bez padavina uz delimično razvedravanje. Duvaće slab i umeren vetar, zapadni i severozapadni, posle podne i uveče u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura će se kretati od minus dva do nula stepeni, a najviša oko šest stepeni.

Zahlađenje sa snegom u petak

U sredu i četvrtak vetrovito i osetno toplije uz naoblačenje. Maksimalna temperatura u većini mesta u sredu od 9 do 12°S, a u četvrtak od 13 do 20°S, osim u Timočkoj Krajini gde će se zadržati hladno (do 5°S). Kiša se povremeno očekuje od srede uveče. Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine na jugu Banata, u donjem Podunavlju i u planinskim predelima.

U petak naglo zahlađenje uz prelazak kiše u sneg i stvaranje manjeg snežnog pokrivača. Počeće da duva jak severni i severozapadni vetar. Za vikend hladno uz delimično razvedravanje, samo se još u subotu u brdsko-planinskim predelima očekuje kratkotrajan sneg. Severozapadni vetar u subotu krajem dana u slabljenju, a u nedelju u ponovnom skretanju na južni. Početkom naredne sedmice umereno naoblačenje i porast temperature uz košavu.

Upaljen meteoalarm

U celoj Srbiji danas je na snazi žuti meteoalarm zbog snega i leda. Žuto upozorenje znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

BONUS VIDEO: ZAVEJAN AUTO-PUT KOD RUMSKE PETLjE: Kilometarske kolone u smeru ka Zagrebu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024