TEMPERATURA PADA ZA 15 STEPENI: Ovo je dan kad stiže preokret, Srbija će biti pod uticajem snažnog ciklona

Novosti online

16. 01. 2024. u 11:06

SRBIJU je tokom noći zahvatilo manje zahlađenje, pa je kiša u mnogim predelima prešla u susnežicu i sneg.

ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ: Ово је дан кад стиже преокрет, Србија ће бити под утицајем снажног циклона

Foto: N. Živanović

Ovog jutra dolazi do razvedravanja, pa će tokom dana u Srbiji biti suvo i uglavnom sunčano. Danas će biti prohladno, maksimalna temperatura kretaće se od 0 do 4°C, u Beogradu do 3°C. Ove temperature su i prosečne temperature za ovo doba godine.

Već u sredu u Srbiji toplije. Očekuje se suvo, uz pojačanje jugoistočnog vetra. Maksimalna temperatura biće od 7 do 13°C, u Beogradu oko 10°C.

Najtopliji dan ne samo ove sedmice, već i u januaru biće četvrtak. Snažan ciklon sa severa Italije i Jadrana doneće Srbiji snažna južna strujanja, ali i vrlo toplu vazdušnu masu. Maksimalna temperatura biće od 12 do 18°C, lokalno u Podrinju i u Kolubarskom okrugu i do 20°C i to zahvaljujući fenskom efektu vetra.

Inače, u četvrtak će duvati jak južni i jugozapadni vetar, na planinama i sa olujnim udarima, dok se u košavskom području očekuje jak jugoistočni vetar, na jugu Banata povremeno sa olujnim udarima.

Četvrtak će doneti i oblačnost sa kišom, a ponegde se očekuju i pljuskovi sa grmljavinom, koji su veoma retka pojava u zimskom delu godine, ali ne i neuobičajeni.

U petak se sa severa očekuje prodor hladnog fronta i jače zahlađenje, pa će kiša vrlo brzo na severu preći u susnežicu i sneg, a južnije će biti toplije, pa će tek prema večeri doći do zahlađenja i prelaska kiše u sneg.

Osim osetnijeg pada temperature, hladni front doneće Srbiji i jak severozapadni vetar.

Maksimalna temperatura biće od 2°C na severu Vojvodine do 12°C na jugu Srbije, potom i u tim predelima u padu.

Inače, u petak će jutro i prepodne u skoro svim predelima Srbije biti najtopliji deo dana, zahvaljujući prodoru hladnog fronta.

Za vikend se očekuje vreme u skladu sa kalendarom. Već u subotu ujutro na severu Srbije dolazi do razvedravanja, a sneg tokom dana će prestati i u ostalim predelima, pa će u nedelju biti suvo.

Maksimalna temperatura tokom vikenda biće od 0 do 5°C, u Beogradu do 2°C.

BONUS VIDEO: ZAVEJAN AUTO-PUT KOD RUMSKE PETLjE - Kilometarske kolone u smeru ka Zagrebu

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!