RHMZ OBJAVIO PROGNOZU ZA VIKEND: Padavine u tri dela Srbije, upaljen i meteoalarm (FOTO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

20. 01. 2024. u 08:13

U SRBIJI će danas biti oblačno, sem na severu gde će biti sunčano, saopštio je Republički hidrometeorloški zavod.

РХМЗ ОБЈАВИО ПРОГНОЗУ ЗА ВИКЕНД: Падавине у три дела Србије, упаљен и метеоаларм (ФОТО)

Foto: Milena Anđela

Sneg se očekuje na jugozapadu, jugu i istoku, kao i na visokim planinama. Prestanak padavina se očekuje od popodneva. Kako su saopštili iz RHMZ, duvaće slab do umeren severozapadni vetar, povremeno jak na istoku tokom prepodneva.

Jutarnja temperatura biće od minus pet na severu, do jednog stepena na istoku, a najviša od minus jedan na jugu, do tri na severu, navodi se u vremenskoj prognozi.

U Beogradu će jutro biti oblačno, hladno i suvo, a popodne pretežno sunčano. Jutarnja temperatura biće oko minus dva, a najviša oko dva stepena.

Foto: Printskrin/RHMZ

 

Na jugu i jugoistoku do 10 cm snega

"Danas na severu ujutro razvedravanje, ponegde uz umeren mraz, a tokom dana pretežno sunčano. U ostalim krajevima oblačno, na jugozapadu, jugu i istoku sa snegom uz formiranje, a na visokim planinama povećanje visine snežnog pokrivača", navodi RHMZ.

Jutarnji mraz će na severu i zapadu Srbije biti najizraženiji u nedelju i ponedeljak (21. i 22. januara), kada se očekuju minimalne temperature ispod -5 °S. Na jugu i istoku zemlje mraz će biti najjači u ponedeljak i utorak (22. i 23. januara), kada su prognozirane minimalne temperature od -10 do -5 °S, lokalno i niže. Dnevna temperatura početkom naredne sedmice u porastu. Usled topljenja snega u toku dana i zaleđivanja mokrih površina u noćnim satima, očekuje se i poledica", stoji u najavi RHMZ.

Foto: Printskrin/RHMZ

 

Upaljen meteo alarm

U jugoistočnoj Srbiji i na prostoru KiM danas je na snazi narandžasti meteo alarm zbog snega/leda, a to znači da je vreme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

U Bačkoj i Banatu na snazi je žuti meteo alarm zbog niske temperature, dok je u Šumadiji, Pomoravlju, istočnoj i jugozapadnoj Srbiji ovo upozorenje upaljeno zbog snega/leda.

Foto: Printskrin/RHMZ

 

Žuti meteo alarm znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)