SNEG I LED: Vremenska prognoza za utorak, 23. januar

Novosti online

23. 01. 2024. u 01:06

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod dao je najnoviju vremensku prognozu za naredne dane.

СНЕГ И ЛЕД: Временска прогнoза за уторак, 23. јануар

Foto: Privatna arhiva

VREME U SRBIJI

Na jugozapadu, jugu i istoku Srbije ujutro umeren i jak mraz, u većini mesta minimalna temperatura iznosiće od -12 do -8 stepeni Celzijusa, lokalno i niža, dok se u Vojvodini i zapadnoj Srbiji ujutro i pre podne uz sneg mestimično očekuje i kiša koja će se lediti na tlu.

Ujutro i pre podne na severu i zapadu Srbije prolazno naoblačenje sa mešovitim padavinama- snegom i kišom, koja će se lokalno lediti na tlu.

U toku dana ovo naoblačenje će se izmeštati ka jugu i istoku zemlje uz slabljenje padavina, ali i uz istovremeno razvedravanje sa severozapada Srbije. Vetar slab do umeren, ujutro južni, tokom dana zapadni i severozapadni, u Timočkoj Krajini u pojačanju.

Najniža temperatura od -12 do -2, po pojedinim kotlinama i na jugoistoku Srbije lokalno i niža, a najviša od 2 do 7 stepeni Celzijusa.

VREME U BEOGRADU

I u Beogradu pretežno oblačno, pre podne i sredinom dana povremeno sa mešovitim padavinama - snegom i kišom, koja će se lokalno lediti na tlu.

Posle podne i uveče prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Vetar slab do umeren, ujutro južni, tokom dana zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -5 do -2, a najviša oko 4 stepena.

PROGNOZA ZA NAREDNE DANE

U sredu promenljivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, uveče na severu, a u toku noći ka četvrtku i u četvrtak ujutru ponegde i u ostalim krajevima sa kišom, na planinama sa snegom.

Zatim promenljivo oblačno i vetrovito sa umerenim i jakim, na istoku i olujnim severozapadnim vetrom, a na istoku i jugoistoku ponegde sa slabom kišom.

U subotu prolazno naoblačenje i zahlađenje sa mešovitim padavinama, kišom i snegom.

Od nedelje umereno oblačno i suvo uz slabljenje vetra.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FINALE EVROVIZIJE 2024: Zašto se nisu čuli ZVIŽDUCI Izraelki? Teja Dora sa srpskom zastavom izašla na scenu, strepnja od novih skandala