ULAGANJE U NAUKU I OBRAZOVANJE JE ULAGANJE U BUDUĆNOST: Ministarka Begović za "Novosti" o značaju izgradnje BIO4 Kampusa (VIDEO)

Милица Шкорић
Milica Škorić

26. 01. 2024. u 07:00

GRAĐANI Srbije imali su priliku da u subotu, 20. januara, vide plan rasta Srbije do 2027. godine, a u okviru kog je predstavljena izgradnja BIO4 Kampusa.

УЛАГАЊЕ У НАУКУ И ОБРАЗОВАЊЕ ЈЕ УЛАГАЊЕ У БУДУЋНОСТ: Министарка Беговић за Новости о значају изградње БИО4 Кампуса (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

"Novosti" su o ovom značajnom projektu razgovarali sa ministarkom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelenom Begović.

- To je nacionalni projekat napravljen sa ciljem da ulažemo u nauku, obrazovanje i pre svega u mlade ljude - rekla je ministarka i naglasila da će u ovaj projekat biti uključen veliki brojih mladih, ali i državni i privatni sektor.

- Ovo će u velikoj meri poboljšati život građana, što znači savremeno zdravstvo, brze, efikasne i savremene dijagnostike, primena novih tehnologija, kao što su veštačka inteligencija, biotehnologija, razvoj novih lekova, kvalitetnija i zdravija hrana i efikasnija poljoprivreda.

Ministarka Begović je istakla da je ponosna i srećna što je nauka prepoznata kao nešto što je bitno i relevatno za državu i građane i da je svako ulaganje u nauku i obrazovanje zapravo ulaganje u budućnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)