U APATINU DODELJENE 433 BORAČKE SPOMENICE : Svečana ceremonija održana u Banji Januković

V.C.

29. 01. 2024. u 16:22

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, zajedno sa potpredsednikom Vlade Srbije i ministrom odbrane Milošem Vučevićem, dodelio je danas Boračke spomenice borcima, ratnim vojnim invalidima i porodicama palih boraca sa teritorije opštine Apatin.

У АПАТИНУ ДОДЕЉЕНЕ 433 БОРАЧКЕ СПОМЕНИЦЕ : Свечана церемонија одржана у Бањи Јануковић

Foto: Ministarstvo za rad

Dodeljene su 433 boračke spomenice, od toga 275 borcima, 81 ratnim vojnim invalidima i 77 porodicama palih boraca.

Od uručenja boračke spomenice Nadi Milić, koja je 1999. godine izgubila oba sina na KiM, pre sedam meseci, pa sve do danas broj registrovanih boraca podignut je sa 25.000 na 47.000, kazao je ministar Selaković.

- Ne možemo da odgovaramo za nečije greške u prošlosti, niti prošlost možemo da menjamo. Ali možemo danas da činimo nešto dobro. Nešto dobro za porodice palih boraca, za ratne vojne invalide, za naše borce. Jedan od koraka jeste i ova svečana dodela uručenja boračkih spomenica - izjavio je Selaković.

On je podsetio na značajna prava i prihode koji su omogućeni Zakonom iz 2020. godine za porodice palih boraca i ratne vojne invalide.

Foto: Ministarstvo za rad

- Danas posebno ovde, u Banji Junaković, u Apatinu, želim da se zahvalim direktorki na tome jer je od danas za nosioce boračke legitimacije u čitavoj Srbiji Banja Junaković jedno od mesta gde će imati ozbiljan popust na sve usluge koje Banja pruža - rekao je Selaković.

Ministar Vučević zahvalio je okupljenima na ljubavi prema narodu i otadžbini i uputio im izvinjenje što su morali da čekaju da im se kaže ,,hvala", što je država dugo bila slaba i stidela se svojih najhrabrijih.

- Da kažem da se ne spremamo ni za kakve ratove i sukobe. Srbija hoće i treba mir, ali ćemo biti spremni da branimo Srbiju. I to svima mora da bude jasno. Prošlo je vreme kada je Srbija sekla topove, tenkove i haubice, prošlo je vreme kada smo zatvarali kasarne i imali generacije koje ne znaju elementarne stvari. Nama spočitavaju etničko čišćenje i ratne zločine. Nažalost, bilo je i među Srbima zločinaca i treba da odgovaraju. Ali, istina je da su jedino naši sunarodnici proterani sa etničkih prostora. I da su samo naše granice povredive, dok su sve ostale granice nepovredive. I da svi ostali imaju pravo da se brane i čuvaju, samo Srbi ili naša armija nemaju - dodao je Vučević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu