RHMZ OBJAVIO NOVO UPOZORENJE: Sutra hladno, a onda sledi temperaturni šok (FOTO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

30. 01. 2024. u 23:22

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je da se slab jutarnji mraz umerenog intenziteta u većem delu Srbije i temperatura od -8 do -1 stepen očekuju još u sredu i četvrtak, a onda će doći do porasta jutarnjih, a od subote i dnevnih temperatura.

РХМЗ ОБЈАВИО НОВО УПОЗОРЕЊЕ: Сутра хладно, а онда следи температурни шок (ФОТО)

Foto: Tanjug/S.A.

- Slab jutarnji mraz umerenog intenziteta u većem delu Srbije od -8 do -1 °S očekuje se još u sredu i četvrtak ujutro (31.01 - 01.02.), a zatim će doći do porasta jutarnjih, a od subote (03.02.) i dnevnih temperatura. Po kotlinama i dolinama reka, kao i lokalno u nižim predelima kratkotrajna magla - navodi se u RHMZ njavi.

Početkom februara natprosečno toplo

U prvoj dekadi februara natprosečno toplo, a kratkotrajne padavine očekuju se najpre u četvrtak uveče (01.02.) na severu Srbije, u toku noći i u petak (02.02.) ponegde i u ostalim krajevima (uz malo snega u planinskim predelima).

 

Foto: RHMZ/printskrin

 

 

Za vikend suvo, a u ponedeljak ponovo kiša

Za vikend suvo, a kratkotrajna kiša ponovo će padati u ponedeljak samo na severoistoku zemlje.

Podsetimo, meteorolog amater Ivan Ristić na svom Fejsbuk profilu podelio je najnoviju prognozu za početak februara. Kako je najavio, sam početak februara biće izuzetno topao sa temperaturama blizu čak 20 stepeni Celzijusovih!

Kako je još ranije rekao, afrički anticiklon nazvan Zevs doneo je rekordno visoke temperature u Evropi. U Španiji je zabeleženo čak 30 stepeni, a sada će se, najavljuje Ristić, Srbija naći na putu ovom toplom talasu.

Efekti anticiklona Zevs stižu do Srbije

Efekti afričkog anticiklona koji je pogodio Evropu mogli bi u Srbiji da se osete tek početkom februara, najavio je Ristić.

Prema njegovoj najavi, nakon osetno prolećnih temperatura, imaćemo i tri nedelje prave zime.

- Afrički anticiklon Zevs nam je uzeo otprilike 20 dana zime, a krajem prve dekade, nakon prolaska dubokog ciklona i polarnog vrtloga preko severne Evrope, počeće polako da slabi. Najtopliji dani biće nedelja, ponedeljak i utorak 4, 5. i 6. februar sa najvišim temperaturama oko 15 stepeni Celzijusa, ponegde čak i blizu 20 stepeni Celzijusa - napisao je Ristić.

Detaljnu prognozu meteorolog Ivana Ristića za početak februara pročitajte u našem odvojenom tekstu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu