RHMZ IZDAO NOVO UPOZORENJE: Stižu pljuskovi i sneg, evo kada se očekuje promena vremena

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

02. 02. 2024. u 17:13

GRAĐANI širom Srbije danas su mogli uživati u sunčanom danu, a prolećne temperature se očekuju i u narednom periodu

РХМЗ ИЗДАО НОВО УПОЗОРЕЊЕ: Стижу пљускови и снег, ево када се очекује промена времена

Foto: Tanjug/VLADIMIR SPORCIC

Međutim, prema najavi RHMZ-a, dolaziće do povremenih pljuskova, snega, kao i pada temperature. 

U subotu toplije i promenljivo oblačno sa malo sunčanih intervala. Na istoku Srbije je moguća kratkotrajna slaba kiša. Vetar ujutru slab jugozapadni, a popodne umeren severozapadni i severni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od - 2°C do 2°C, a maksimalna od 7°C do 12°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 0°C do 6°C. 

Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, na planinama, a na jugu Srbije ujutro i u nižim predelima, očekuje se provejavanje slabog snega. Vetar slab i umeren, severozapadni, na istoku i jugu Srbije povremeno jak, naročito na planinama, krajem dana u slabljenju.

Najniža temperatura od -3 do 5 stepeni, a najviša od 5 na jugu, do 10 stepeni na severozapadu Srbije i u Negotinskoj Krajini. Uveče i tokom noći u većem delu Srbije delimično razvedravanje, a u Vojvodini u drugom delu noći novo umereno naoblačenje.

U nedelju, ponedeljak i utorak svakim danom sve toplije i preovlađujuće suvo. Maksimalna temperature će prelaziti 15°C u mnogim mestima ponedeljak i utorak.

Kiša i kratkotrajni pljuskovi očekuju se na severoistoku zemlje 3, 5 i 8. februara.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i osetno toplije. Od 4. februara do kraja prve dekade meseca maksimalne temperature biće od 12 do 20 stepeni, a jutarnji mraz će postati lokalna pojava.

BONUS VIDEO: POTOPLjENI PUTEVI, AUTOMOBILI POD VODOM - Vanredna situacija na jugu Indije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)