"NAREDBE UPRAVE TUŽILAŠTVA NISU PROTIVZAKONITE": Reagovanje VJT u Beogradu, na navode objavljene na N1

Novosti online

09. 02. 2024. u 18:36

POVODOM teksta "„Kažnjena“ tužiteljka, odbijala da radi protivzakonito: Od kolega čestitke, od nadređenih „rampa“ za napredovanje", objavljenog na portalu N1, oglasilo se Više javno tužilaštvo u Beogradu.

НАРЕДБЕ УПРАВЕ ТУЖИЛАШТВА НИСУ ПРОТИВЗАКОНИТЕ: Реаговање ВЈТ у Београду, на наводе објављене на Н1

FOTO: Arhiva novosti

Saopštenje Višeg javnog tužilaštva prenosimo u celosti:

Glavnom i odgovornom uredniku N1

Poštovani,na osnovu člana 94. Zakona o informisanju i medijima u prilogu vam šaljemo odgovor Višeg javnog tužilaštva u Beogradu povodom navoda, novinara Ivana Milićevića u svojstvu sagovornika u prilogu emitovanog 8. februara 2024. godine na vašoj televiziji i portalu N1 pod naslovom „‘Kažnjena‘ tužiteljka, odbijala da radi protivzakonito: Od kolega čestitke, od nadređenih ‘rampa‘ za napredovanje“, sa molbom da ga objavite u celosti.

Unapred hvala,

Više javno tužilaštvo u Beogradu

ODGOVOR:

Nedopustivo je i opasno to što novinar Ivan Milićević proizvoljno i laički daje mišljenje u svojstvu sagovornika u medijskom prilogu koji je objavljen na vašoj televiziji i portalu, tvrdeći da su naredbe uprave ovog tužilaštva „u potpunosti protivzakonite“.

Netačno je da je bilo šta u vezi sa predmetom, o kojem se govori u vašem prilogu, urađeno „protivzakonito“.

O tome svedoči i stav Apelacionog javnog tužilaštva u Beogradu od 17. januara 2024. godine u kojem je konstatovano da je nakon uvida i analize predmeta Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zaključeno da je postupanje Glavnog javnog tužioca VJT u Beogradu Nenada Stefanovića u pomenutom predmetu bilo „pravilno i zakonito, kao i da su donete odluke u svemu bile zasnovane na odredbama Zakonika o krivičnom postupku i Pravilnika o upravi u javnim tužilaštvima“.

Ovaj predmet je trenutno u fazi glavnog pretresa (suđenja) pred Višim sudom u Beogradu.

Podsećamo da se optužnim predlogom VJT u Beogradu okrivljenima Milanu I, Milošu K. i Milošu V. na teret stavljaju krivična dela Zloupotreba službenog položaja, Zlostavljanje i mučenje, a Milošu V. i krivično delo Teška telesna povreda.

Viši sud u Beogradu je po tom optužnom aktu zakazao glavni pretres čime je potvrđen nivo sumnje potreban za suđenje – opravdana sumnja.

Više javno tužilaštvo u Beogradu ponavlja da optužni predlog protiv trojice okrivljenih, inače ispektora Odeljenja za borbu protiv droga, nema nikakve veze sa njihovim svedočenjem u predmetu „Jovanjica“. 

S poštovanjem, 

Više javno tužilštvo u Beogradu 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024